Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

«Ζωντανεύοντας μια σκηνή από τα αρχαία χρόνια» στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με μια εκπαιδευτική συνάντηση για παιδιά 8 – 12 ετών, με θέμα «Ζωντανεύοντας μια σκηνή από τα αρχαία χρόνια». Αφορμή της συνάντησης είναι η κατασκευή και η μόνιμη παρουσίαση του αντίγραφου αναθηματικής πλάκας με σκηνές λατρείας και συμποσίου στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου.

Το αρχαίο εύρημα ήλθε στο φως από τις ανασκαφές του Λουίτζι Πάλμα ντι Τσεσνόλα τον 19ο αιώνα στην Κύπρο. Ανασκάφηκε μαζί με άλλα χιλιάδες σπουδαία ευρήματα στους αρχαίους Γόλγους, μια τοποθεσία που βρίσκεται βορειοανατολικά της κατοικημένης περιοχής της Αθηένου και τελεί υπό τουρκική κατοχή. Χρονολογείται την Κυπροκλασική περίοδο (4ος – 5ος αιώνας π.Χ.) και βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Ημέρα: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022

Ώρα: 11:00 π.μ. – 12:30 μ.μ.

Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 24811370, 24524002 Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 7:30 π.μ. – 3:00 μ.μ.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Από το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

22 Αυγούστου 2022