Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE

Πραγματοποιήθηκε από τις 14 μέχρι 15 Οκτωβρίου, με απόλυτη επιτυχία, η 6η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE στο Plovdiv (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας ‘‘Europe for Citizens’’ (‘‘Η Ευρώπη για τους Πολίτες’’).  Στόχος του προγράμματος είναι η συνένωση δρόμων για καλύτερη αντίληψη των νέων για την Ευρώπη και την εξάλειψη του Ευρωσκεπτικισμού.  Στο πρόγραμμα μετέχουν ο Δήμος Αθηένου από την Κύπρο και ο Δήμος Άλτεα της Ισπανίας, ως επικεφαλής εταίρος, καθώς επίσης και πόλεις ή φορείς από τη Βαρσοβία, Σόφια – Βουλγαρία, Αγιά – Ελλάδα, Λουμπλιάνα – Σλοβενία, Βρυξέλλες – Βέλγιο και Νότο – Σικελία.

Τον Δήμο Αθηένου εκπροσώπησαν δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηένου, ο κ. Κωνσταντίνος Καρεκλάς  και ο κ. Χρίστος Αθανασίου.  Οι δράσεις του προγράμματος καλύπτονται 100% από Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος έγινε ανασκόπηση της μέχρι σήμερα πορείας του Προγράμματος, ενέργειες που πρέπει να γίνουν, καθορισμός των δύο επόμενων συναντήσεων του προγράμματος και με τη χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων διαδραστικών εργαλείων έγινε παρουσίαση διαφόρων δράσεων των νέων της Βουλγαρίας για μια πιο ενωμένη Ευρώπη, παρουσίαση προγραμμάτων ‘Erasmus+’ που υλοποιούνται, καθώς και παρουσίαση της πρωτοβουλίας ‘Masterpeace Bulgaria’ προς τιμή της Ημέρας Ειρήνης που τιμάται στις 21 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων να ετοιμάσουν διάφορα δημιουργικά μηνύματα για την Ημέρα Ειρήνης.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε ως τελικό το κείμενο διακήρυξης του Δικτύου το οποίο θα κυκλοφορήσει σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Δίκτυο, καθώς επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε άλλα Συμβούλια τις Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Υπερίσχυσε η απαίτηση του Δημάρχου Αθηένου η οποία εκδηλώθηκε στην προηγούμενη συνάντηση στην Αγιά (Ελλάδα) στην οποία παρευρέθηκε, να αναφερθεί στη διακήρυξη η αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει την θέματα που σχετίζονται με την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο το 1974, καθώς και σήμερα στην εισβολή της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. Μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων προτάθηκαν διάφορες στρατηγικές για τη διάδοση της διακήρυξης στις ομάδες στόχους.

Άλλες δραστηριότητες στα πλαίσια του προγράμματος οι οποίες οργανώθηκαν από τον διοργανωτή εταίρο συμπεριλάμβαναν περιήγηση στο Plovdiv (Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Πολιτισμού για το 2019), επίσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος που διαχειρίζεται τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο Plovdiv ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Πολιτισμού για το 2019, καθώς και συνεντεύξεις με πολίτες σχετικά με τις γνώσεις και απόψεις τους για το τι προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση  στον κάθε ένα ξεχωριστά αλλά και στη χώρα ως σύνολο. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό δείπνο και παραδοσιακούς χορούς.


Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc