Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 4Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΤΟΥ.

Ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στην υποβολή προτάσεων για τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου 2020. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης Υποψήφιων Έργων από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, που έγινε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Κλέλιας Βασιλείου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων, ο Δήμος Αθηένου έχει βραβευθεί με το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το έργο «Φύτευση 1500 δέντρων» στην κατηγορία «Πράσινες Περιοχές- Αστική Βιοποικιλότητα» και το έργο «Ηλεκτρονική εφαρμογή GIPolis για ενημέρωση των δημοτών» στην κατηγορία «Πολιτισμός και Περιβάλλον».

Με τη βράβευση αυτή ο Δήμος Αθηένου συνεχίζει να βρίσκεται στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) για 4η συνεχή χρονιά.

Η απονομή των Πράσινων Σημαιών θα πραγματοποιηθεί σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο και η επίδοσή τους θα γίνει από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, σε μεταγενέστερο στάδιο.

Τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν είναι αντιπροσωπευτικά τόσο της πράσινης κουλτούρας που προωθεί ο Δήμος Αθηένου, όσο και των συνεχιζόμενων προσπαθειών που  καταβάλλονται για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη πράσινης ενέργειας και κουλτούρας και καλλιέργεια περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθητοποιημένης συνείδησης.

Ο Δήμος Αθηένου συγχαίρει όλους τους φορείς, αλλά και όλους τους εθελοντές του Δήμου, οργανωμένους και μη, που δούλεψαν αφιλοκερδώς για τη φύτευση 1500 δέντρων το 2020. Επίσης, όλους τους δημότες που υποστήριξαν τη δωρεάν εγκατάσταση της εφαρμογής Gi–POLIS για την άμεσή τους ενημέρωση από τον Δήμο Αθηένου. Παράλληλα ευχαριστεί θερμά την «GEOINFORMATICS IKE» από την Αργυρούπολη, Ελλάδας, για την παροχή της υπηρεσίας Gi-POLIS προς τον Δήμο Αθηένου.

Ο Δήμος Αθηένου συνεχίζει και φέτος με πολλές φυτεύσεις δέντρων και άλλες ενέργειες, παρά τις αντιξοότητες και τις  ιδιαιτερότητες που επέφερε η πανδημία, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του σε όλους τους τομείς.

 

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc