Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς υποδέχθηκε στο Γραφείο του στις 22/1/2020 σε προγραμματισμένη επίσκεψη τον Εκτελεστικό Διευθυντή των Νοσοκομείων Λάρνακας και Αμμοχώστου κ. Γιώργο Καροτσάκη, καθώς και το μέλος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής των Αντιπροσώπων και βουλευτή Λάρνακας κ. Γιώργο Προκοπίου. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στον χώρο ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Αθηένου.

Ως γνωστό το νέο Νοσοκομείο Αθηένου (Κέντρο Υγείας), συνολικής δαπάνης 2 εκ. ευρώ περίπου, βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής του και γίνονται διάφορες σκέψεις για τον τρόπο λειτουργίας του, στα πλαίσια και των νέων δεδομένων που δημιουργούνται με το ΓΕΣΥ και τον Ο.Κ.Υπ.Υ.

Στην επίσκεψη συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι για τη λειτουργία του Κέντρου, με επικρατέστερη τη λειτουργία Κέντρου Αποκατάστασης, το οποίο να λειτουργεί σε μόνιμη βάση για όλη την Επαρχία. Παράλληλα θα μπορεί να λειτουργεί και το Κέντρο Υγείας με εξωτερικά ιατρεία. Ο κ. Καροτσάκης ήταν πολύ θετικός για την προώθηση λειτουργίας του κτιρίου ως Κέντρο Αποκατάστασης, ενώ ανέφερε ότι θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο του  Ο.Κ.Υπ.Υ για λήψη απόφασης.

Επίσης στην επίσκεψη συζητήθηκε και το αίτημα του Δημάρχου Αθηένου για δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου στον χώρο και ο κ. Καροτσάκης ανέφερε ότι θα ζητήσει να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και λόγω και της ακριτικότητας της Αθηένου, αν οι μελέτες και τα στοιχεία που θα προκύψουν είναι βοηθητικά, θα μπορεί να προωθηθεί η δημιουργία του.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc