Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ

Το ετήσιο μνημόσυνο και τιμές στον ήρωα στρατιώτη Χαράλαμπο Χαραλάμπους από την Ξυλοφάγου, που έπεσε πριν 33 χρόνια από σφαίρες Τούρκου στρατιώτη παρά το Φυλάκιο Οξούς στην Αθηένου, απέδωσε ο Δήμος Αθηένου, με τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσας στην Αθηένου την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 και σε αυτό παρέστησαν βουλευτές, εκπρόσωποι του Επάρχου Λάρνακας, της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι κομμάτων, οργανωμένων συνόλων και κοινό.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εξήρε το ήθος του Χαράλαμπου, αλλά και τα μηνύματα της αυτοθυσίας του, τονίζοντας ότι έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μονιασμένοι και με στόχο να πετύχουμε τελικά την απελευθέρωση της πατρίδας μας και την απαλλαγή της από την τουρκική κατοχή. Επίσης τόνισε ότι ο Δήμος Αθηένου νιώθει ευγνωμοσύνη για τη θυσία του ήρωα, δεν θα τον ξεχάσει ποτέ και θα τον τιμά πάντα!

Ακολούθησε τρισάγιο από το ιερατείο του Δήμου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα παρά το φυλάκιο της «Οξούς», όπου και έπεσε ο Χαράλαμπος, με τη συγκινητική συμμετοχή και παρουσία συναγωνιστή του ήρωα που πληγώθηκε από τα πυρά του Τούρκου στρατιώτη την αποφράδα εκείνη μέρα και πολλών επισήμων, προσκεκλημένων, οργανωμένων συνόλων του Δήμου και οικογενειών που οι κατοικίες τους βρίσκονται κοντά στον τόπο θυσίας του ήρωα. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc