Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Καθαριότητα στην Αθηένου το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Δήμος Αθηένου, για πρώτη φορά σε μια διαφορετική συνεργασία με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου, διοργανώνει στις 5 Ιουνίου 2021, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εκστρατεία καθαριότητας της νεκρής ζώνης και άλλων χώρων στην Αθηένου, με τη συμμετοχή και πολλών άλλων φορέων του Δήμου. Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ατομική ευθύνη για τη διάθεση απορριμμάτων και τη διατήρηση καθαρού περιβάλλοντος γύρω μας. Εντοπίστηκαν αρκετοί χώροι απόρριψης, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να χωριστούν σε ομάδες και να καθαρίσουν ταυτόχρονα 4-5 χώρους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει καθιερωθεί από το 1974 και πραγματοποιείται  κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Είναι η ναυαρχίδα των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης και δράσης για το περιβάλλον. Με τα χρόνια, έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα περιβαλλοντικής δημόσιας προσέγγισης και γιορτάζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η μέρα αυτή έχει επίσης γίνει μια ζωτική πλατφόρμα για την προώθηση της προόδου στις περιβαλλοντικές διαστάσεις των Βιώσιμων Στόχων Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Με το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) σαν οδηγό, συμμετέχουν περισσότερες από 150 χώρες κάθε χρόνο. Μεγάλες εταιρείες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικές αρχές, κυβερνήσεις και διασημότητες από όλο τον κόσμο υιοθετούν το σήμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για να υποστηρίξουν περιβαλλοντικά αίτια.

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα αφορά το θέμα «αποκατάσταση οικοσυστήματος» και θα επικεντρωθεί στην επαναφορά της σχέσης μας με τη φύση. Θα σηματοδοτήσει επίσης την επίσημη έναρξη της δεκαετίας του ΟΗΕ για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος 2021 – 2030.

Διευκρινίζεται ότι στην εκστρατεία στην Αθηένου θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον  Κορωνοϊό, σύμφωνα με τα ισχύοντα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας. Όλες οι ομάδες θα συναντηθούν μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο στις 9.00 π.μ. το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 για έναρξη της εκστρατείας. Μια όμορφη συνεργασία της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και της Νεολαίας και άλλων Φορέων του Δήμου Αθηένου ξεκινά το προσεχές Σάββατο.