Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ

Το ετήσιο μνημόσυνο και τιμές στον ήρωα στρατιώτη Χαράλαμπο Χαραλάμπους από την Ξυλοφάγου, που έπεσε πριν 33 χρόνια από σφαίρες Τούρκου στρατιώτη παρά το Φυλάκιο Οξούς στην Αθηένου, απέδωσε ο Δήμος Αθηένου, με τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσας στην Αθηένου την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 και σε αυτό παρέστησαν βουλευτές, εκπρόσωποι του Επάρχου Λάρνακας, της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι κομμάτων, οργανωμένων συνόλων και κοινό.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εξήρε το ήθος του Χαράλαμπου, αλλά και τα μηνύματα της αυτοθυσίας του, τονίζοντας ότι έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μονιασμένοι και με στόχο να πετύχουμε τελικά την απελευθέρωση της πατρίδας μας και την απαλλαγή της από την τουρκική κατοχή. Επίσης τόνισε ότι ο Δήμος Αθηένου νιώθει ευγνωμοσύνη για τη θυσία του ήρωα, δεν θα τον ξεχάσει ποτέ και θα τον τιμά πάντα!

Ακολούθησε τρισάγιο από το ιερατείο του Δήμου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα παρά το φυλάκιο της «Οξούς», όπου και έπεσε ο Χαράλαμπος, με τη συγκινητική συμμετοχή και παρουσία συναγωνιστή του ήρωα που πληγώθηκε από τα πυρά του Τούρκου στρατιώτη την αποφράδα εκείνη μέρα και πολλών επισήμων, προσκεκλημένων, οργανωμένων συνόλων του Δήμου και οικογενειών που οι κατοικίες τους βρίσκονται κοντά στον τόπο θυσίας του ήρωα. Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.