Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΟΙ ΟΥΚ ΑΠΟΤΙΟΥΝ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΕΝΟΥ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής για την επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, στην οποία συμμετείχε και η Κύπρος, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Βατραχανθρώπων Κύπρου (Σ.Ε.Βα.Κ.)  διοργάνωσε την εκδήλωση «200 ΟΥΚ ’21», κατά την οποία η ΟΥΚ έτρεξαν 200 χιλιόμετρα και κολύμπησαν 21 χιλιόμετρα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, αργά το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021, οι δρομείς πέρασαν και από τον ακριτικό Δήμο της Αθηένου και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του ήρωα Χαράλαμπου Χαραλάμπους από την Ξυλοφάγου, που βρίσκεται δίπλα από τον τόπο της θυσίας του. Τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, μαζί με αρκετούς κατοίκους, που χειροκρότησαν θερμά την προσπάθειά τους.

Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στο Κοιμητήριο Αθηένου, όπου ο Δήμαρχος κατέθεσε εκ μέρους του Σ.Ε.Βα.Κ. στεφάνι μπροστά από τους τάφους των ηρώων της Αθηένου που αναπαύονται εκεί.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Γραμματέα του Συνδέσμου Εφέδρων Βατραχανθρώπων Κύπρου (Σ.Ε.Βα.Κ.) κ. Οράτιο Ιεροδιακόνου και τους δρομείς για την ενέργειά τους και την τιμή που έκαναν στην Αθηένου, εντάσσοντάς την στη διαδρομή τους.

Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc