Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΟΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ», ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΕΩΝ URBACT 15-17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Στις 15-17 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακά το Φεστιβάλ Πόλεων URBACT (URBACT City Festival). Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τη Γραμματεία του προγράμματος URBACT και έδωσε την ευκαιρία στις πάνω από 150 ευρωπαϊκές πόλεις των 23 Δικτύων Μεταφοράς Καλών Πρακτικών να παρουσιάσουν τον αντίκτυπο που είχαν οι δράσεις τους, μετά από τρία χρόνια πειραματισμού, ανταλλαγής και εκμάθησης. Συζητήθηκαν επίσης ποικίλα θέματα που αφορούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές πόλεις και η συνέχεια του προγράμματος URBACT στη νέα Προγραμματική Περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμος Αθηένου, ως Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», συμμετείχε ενεργά στο Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, το Δίκτυο είχε το δικό του περίπτερο καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το οποίο οι συμμετέχοντες μπορούσαν να επισκεφθούν και να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δικτύου και τη δυνατότητα εφαρμογής του μοντέλου της Καλής Πρακτικής στην πόλης τους. Στο περίπτερο διοργανώθηκε ανοικτή συζήτηση με θέμα «Volunteering Cities: A powerful model for EU cities», ενώ η πόλη Altea της Ισπανίας εκπροσώπησε το Δίκτυο στη συζήτηση «Volunteering in cities: Offloading responsibilities or building resilience?». Επιπλέον, ο Δήμαρχος Αθηένου έδωσε σύντομη συνέντευξη στα πλαίσια του εορταστικού μέρους «Let’s celebrate cities!», όπου αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία του Δήμου με την υλοποίηση του υφιστάμενου Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του, καθώς και για την έγκριση του νέου Δικτύου στο δεύτερο κύμα Δικτύων Μεταφοράς με σκοπό την περαιτέρω μεταφορά της Καλής Πρακτικής της Αθηένου για τον Εθελοντισμό σε τέσσερις νέες Ευρωπαϊκές πόλεις για περίοδο 18 μηνών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, παρουσιάστηκε η νέα έκδοση του προγράμματος URBACT «Good Practice Transfer – Why not in my City?», διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του προγράμματος, όπου συγκεντρώνονται ιστορίες μεταφοράς της Καλής Πρακτικής από εταίρους όλων των Δικτύων, μεταξύ των οποίων και η πόλη Pregrada του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού».

Το Φεστιβάλ έκλεισε με προοπτική προς το μέλλον, με την παρουσίαση του προγράμματος URBACT IV για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 και στόχο τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.