Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

4ον Ράλι Ιστορικού Αυτοκινήτου Αθηένου

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στις 27 Ιουνίου 2021 στην Αθηένου από τη Λέσχη Παλαιών Αυτοκινήτων ΛΕΣΠΑ-ΦΙΠΑ, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηένου, το 4ο Ράλι Αθηένου Ιστορικού Αυτοκινήτου, σύμφωνα με τον Κώδικα Εκδηλώσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιών Οχημάτων (FIVA).

Λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού το Ράλι δεν κατέστη δυνατόν να διεξαχθεί τη χειμερινή περίοδο, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, χωρίς αυτό να επηρεάσει καθόλου τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών, ενώ το θέαμα  για τους λάτρεις του παλαιού ιστορικού αυτοκινήτου ήταν μοναδικό.

Το Ράλι είχε και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όλα τα έσοδα ύψους €16.500 δόθηκαν από την οικογένεια Θεοδώρου στην Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας Αθηένου, εις μνήμη της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου, για να χρησιμοποιηθούν για άτομα που έχουν ανάγκη βοήθειας.

Στο Ράλι συμμετείχαν τελικά 102 αυτοκίνητα από όλη την Κύπρο και η πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή κάλυψε απόσταση 90 περίπου χιλιομέτρων μέσα από την Κόσιη, το Καλό Χωριό, τα Κλαυδιά, τα Πυργά, τον Κόρνο, τη Δελίκηπο, τον Λυθροδόντα, τον Μαθιάτη, τη Σιά, τη Μοσφιλωτή,  τα Λύμπια και την  Αθηένου.

Η εκκίνηση  δόθηκε στις  09:45 π.μ. από τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά μπροστά από το Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου και ο τερματισμός έγινε το μεσημέρι στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου. Τα αυτοκίνητα και τα πληρώματά τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος, μαζί με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Αντρέα Μιχαηλίδη, με άλλους συνεργάτες του στο ΔΣ του ΚΟΑ και αρκετό κόσμο.

Τόσο την εκκίνηση όσο και τον τερματισμό διάνθησαν με τη συμμετοχή τους  οι ηθοποιοί  Χριστιάνα Αρτεμίου και  Ζωή Κυπριανού, οι οποίες, μαζί με τον Κώστα Καντζηλιέρη σκόρπισαν γέλιο και ομόρφυναν την ατμόσφαιρα με τα εύστοχα σχόλια και παρατηρήσεις κατά την παρουσίαση των αυτοκινήτων και των πληρωμάτων τους.

Για άλλη μια φορά το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα κλασσικά αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθηένου και όχι μόνο, τις επιδόσεις τους και να βγάλει φωτογραφίες μαζί τους.

Θερμότατες ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια δίνονται από τον Δήμο Αθηένου για άλλη μια φορά στην οικογένεια της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου, για την ευγενή ενέργειά τους και τη συνεργασία για διεξαγωγή του Ράλι για 4η συνεχή χρονιά, το οποίο πλέον κατέστη θεσμός, καθώς και για τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα.

Από τον Δήμο Αθηένου
27 Ιουνίου, 2021