Τελευταίες ειδήσεις

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE, στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, στο οποίο μετέχει ως εταίρος. Επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Άλτεα της Ισπανίας, ενώ εκτός του Δήμου Αθηένου μετέχουν ως εταίροι οι Δήμοι Βαρσοβίας της Πολωνίας, Ελασσώνας της Ελλάδας, Λουμπλιάνας της Λιθουανίας, Σόφιας της Βουλγαρίας, Νότο της Σικελίας, Ιταλίας και Βρυξέλλες του Βελγίου.

Το YOUROPE είναι ένα δίκτυο 8 ευρωπαϊκών πόλεων που επικεντρώνεται στους νέους και τον ρόλο τους στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Ο στόχος αυτού του έργου είναι να συμβάλει στην καταπολέμηση της ευρωσκεπτικιστικής ρητορικής, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να ξεκινήσουν διάλογο και να επεξεργαστούν μια ρητορική υπέρ της Ευρώπης χωρίς αποκλεισμούς, σε τοπικό επίπεδο. Οι κύριοι φορείς θα είναι νέοι πολίτες από κάθε περιοχή, οι οποίοι θα συνεργαστούν με εμπειρογνώμονες (π.χ. ακαδημαϊκούς καθηγητές, bloggers, δημοσιογράφους κ.λπ.) προκειμένου να μάθουν για τις στρατηγικές επικοινωνίας των μέσων ενημέρωσης, τις πολιτικές και τις στρατηγικές της ΕΕ, καθώς και την ελεύθερη έκφραση των απόψεών τους και με σκοπό να επιτύχει μεγάλο αντίκτυπο σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, καθιστώντας τους νέους Ευρωπαίους πρεσβευτές στην ίδια την πόλη τους.

Με τη συμμετοχή του ο Δήμος Αθηένου θα βοηθήσει τους νέους της Αθηένου να έρθουν σε επαφή με άλλους νέους όλων των πόλεων που μετέχουν, βοηθώντας τους να επιτελέσουν τους σκοπούς του Προγράμματος.

Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc