Τελευταίες ειδήσεις

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΕΝΟΥ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ «ΤΑΣΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» ΚΑΙ ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΑΝΤΙΑ- ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Η καθαριότητα και γενικότερα η δημόσια υγεία είναι βασικοί άξονες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και γι’ αυτό το όλο θέμα είναι  διαχρονικά στην προτεραιότητα  του Δήμου Αθηένου.

Ο Δήμος καλεί όλους του δημότες να επιδείξουν υπεύθυνη στάση για μια πιο καθαρή και πιο όμορφη πόλη! Σημαντική παράμετρος στην όλη προσπάθεια είναι η απόκτηση συνείδησης από πλευράς των ιδιοκτητών σκύλων.

Κάθε υπεύθυνος κάτοχος σκύλου θα πρέπει να φροντίσει στη βόλτα του σκύλου του να παίρνει μαζί του ειδική σακούλα για τα απορρίμματα του ζώου, η οποία θα πρέπει να τοποθετείται στους ειδικούς κάδους οι οποίοι υπάρχουν σε κεντρικά σημεία του Δήμου, κατά μήκος στις περιπατητικές διαδρομές. Η όλη διαδικασία είναι απλή και καλούνται όλοι να την ακολουθήσουν πιστά, για να μην ταλαιπωρούνται οι υπόλοιποι δημότες και για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

Ο Δήμος Αθηένου σε συνεργασία με μαθητές του Λυκείου «Τάσσος Μητσόπουλος» με χαρά ανακοινώνει τη δωρεάν παραχώρηση σε κάθε ιδιοκτήτη σκύλου από πέντε ειδικά γάντια – σακουλάκια για τη συλλογή των περιττωμάτων των σκύλων.

Οι μαθητές, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Junior Achievement Awards», προωθούν μια πρωτότυπη οικολογική  ιδέα η οποία ουσιαστικά αποτελεί  ένα προϊόν το οποίο είναι γάντι – σακουλάκι, που με δύο απλές κινήσεις γίνεται συλλέκτης αποβλήτων. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα σακουλάκια είναι φθηνά, βιοδιασπώμενα και φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο Δήμος Αθηένου συγχαίρει τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την πρωτοβουλία αυτή και παράλληλα υποστηρίζει την όλη τους προσπάθεια μέσω της διάθεσής του προϊόντος προς τους δημότες.

Τα γάντια – σακουλάκια μπορούν να παραληφθούν από τα γραφεία του Δήμου Αθηένου και θα διατεθούν δωρεάν για κάθε ιδιοκτήτη σκύλου, με στόχο την καλλιέργεια συνείδησης για καθαριότητα των πεζοδρομίων και των άλλων δημόσιων χώρων του Δήμου μας.

Είναι σημαντικό να σεβόμαστε τόσο τα ίδια τα ζώα, όσο και τους συνδημότες μας, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Copyright 2021 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc