Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΕΝΟΥ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ «ΤΑΣΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» ΚΑΙ ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΑΝΤΙΑ- ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Η καθαριότητα και γενικότερα η δημόσια υγεία είναι βασικοί άξονες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και γι’ αυτό το όλο θέμα είναι  διαχρονικά στην προτεραιότητα  του Δήμου Αθηένου.

Ο Δήμος καλεί όλους του δημότες να επιδείξουν υπεύθυνη στάση για μια πιο καθαρή και πιο όμορφη πόλη! Σημαντική παράμετρος στην όλη προσπάθεια είναι η απόκτηση συνείδησης από πλευράς των ιδιοκτητών σκύλων.

Κάθε υπεύθυνος κάτοχος σκύλου θα πρέπει να φροντίσει στη βόλτα του σκύλου του να παίρνει μαζί του ειδική σακούλα για τα απορρίμματα του ζώου, η οποία θα πρέπει να τοποθετείται στους ειδικούς κάδους οι οποίοι υπάρχουν σε κεντρικά σημεία του Δήμου, κατά μήκος στις περιπατητικές διαδρομές. Η όλη διαδικασία είναι απλή και καλούνται όλοι να την ακολουθήσουν πιστά, για να μην ταλαιπωρούνται οι υπόλοιποι δημότες και για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

Ο Δήμος Αθηένου σε συνεργασία με μαθητές του Λυκείου «Τάσσος Μητσόπουλος» με χαρά ανακοινώνει τη δωρεάν παραχώρηση σε κάθε ιδιοκτήτη σκύλου από πέντε ειδικά γάντια – σακουλάκια για τη συλλογή των περιττωμάτων των σκύλων.

Οι μαθητές, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Junior Achievement Awards», προωθούν μια πρωτότυπη οικολογική  ιδέα η οποία ουσιαστικά αποτελεί  ένα προϊόν το οποίο είναι γάντι – σακουλάκι, που με δύο απλές κινήσεις γίνεται συλλέκτης αποβλήτων. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα σακουλάκια είναι φθηνά, βιοδιασπώμενα και φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο Δήμος Αθηένου συγχαίρει τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την πρωτοβουλία αυτή και παράλληλα υποστηρίζει την όλη τους προσπάθεια μέσω της διάθεσής του προϊόντος προς τους δημότες.

Τα γάντια – σακουλάκια μπορούν να παραληφθούν από τα γραφεία του Δήμου Αθηένου και θα διατεθούν δωρεάν για κάθε ιδιοκτήτη σκύλου, με στόχο την καλλιέργεια συνείδησης για καθαριότητα των πεζοδρομίων και των άλλων δημόσιων χώρων του Δήμου μας.

Είναι σημαντικό να σεβόμαστε τόσο τα ίδια τα ζώα, όσο και τους συνδημότες μας, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.