Τελευταίες ειδήσεις

Young Cities – Ενδυναμώνοντας τους νέους ως φορείς θετικής αλλαγής στην πόλη τους

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation – CSI) σε συνεργασία με τον οργανισμό RESET, με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και την ενεργή συμμετοχή των Δήμων Αθηένου, Αγλαντζιάς και Δερύνειας, έχουν αναλάβει την εφαρμογή  του προγράμματος “Young Cities”.

Το Young Cities αφορά σε μια ολιστική προσέγγιση που αποσκοπεί στο να ενδυναμώσει τους νέους και τις νέες ώστε να καταστούν φορείς θετικής αλλαγής στην πόλη τους. Σκοπός του Προγράμματος είναι η δημιουργία «νεανικών» πόλεων, μέσα από μια καινοτόμα και άκρως συμμετοχική διαδικασία, η οποία θέτει στο επίκεντρο τη δημιουργικότητα και τη δυναμική των νέων.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος αναμένεται η κάθε ομάδα νέων σε κάθε Δήμο να παρουσιάσει ένα σχέδιο δράσης και τοπικών παρεμβάσεων που θα ενδυναμώσουν τους νέους, θα βελτιώσει την παρουσία τους στα κοινά και θα δημιουργήσει της υποδομές για ευρύτερη συμμετοχή τους στον σχεδιασμό και εφαρμογή  τοπικών δράσεων.

Tο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους Δήμους Αθηένου, Αγλαντζιάς και Δερύνειας με σκοπό να επεκταθεί σύντομα και σε άλλους Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου.

Η έναρξη του προγράμματος ανακοινώθηκε την Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020, σε τελετή που φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Αθηένου στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο στις 6.30 μ.μ., κατά την οποία οι τρεις Δήμοι μέσω των Δημάρχων τους, αντιπροσωπείες νέων και οι εμπλεκόμενοι φορείς εκδήλωσαν τη σημαντικότητά του, όπως και τη θέλησή τους για στήριξη της επιτυχούς εφαρμογής του.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προωθηθεί ανοικτή πρόσκληση προς τους νέους των Δήμων Αθηένου, Αγλαντζιάς και Δερύνειας για συμμετοχή  στις ομάδες του Young Cities, οι οποίες με την καθοδήγηση του CSI και του RESET και την υποστήριξη των τοπικών φορέων των Δήμων, θα αναπτύξουν το όραμα, τις προσδοκίες και τις προτεινόμενες δράσεις για να καταστούν οι νέοι φορείς θετικής αλλαγής στην πόλη τους.

Copyright 2022 © Δήμος Αθηαίνου, All Rights Reserved. / Powered by NETinfo Plc