Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Young Cities – Ενδυναμώνοντας τους νέους ως φορείς θετικής αλλαγής στην πόλη τους

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation – CSI) σε συνεργασία με τον οργανισμό RESET, με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και την ενεργή συμμετοχή των Δήμων Αθηένου, Αγλαντζιάς και Δερύνειας, έχουν αναλάβει την εφαρμογή  του προγράμματος “Young Cities”.

Το Young Cities αφορά σε μια ολιστική προσέγγιση που αποσκοπεί στο να ενδυναμώσει τους νέους και τις νέες ώστε να καταστούν φορείς θετικής αλλαγής στην πόλη τους. Σκοπός του Προγράμματος είναι η δημιουργία «νεανικών» πόλεων, μέσα από μια καινοτόμα και άκρως συμμετοχική διαδικασία, η οποία θέτει στο επίκεντρο τη δημιουργικότητα και τη δυναμική των νέων.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος αναμένεται η κάθε ομάδα νέων σε κάθε Δήμο να παρουσιάσει ένα σχέδιο δράσης και τοπικών παρεμβάσεων που θα ενδυναμώσουν τους νέους, θα βελτιώσει την παρουσία τους στα κοινά και θα δημιουργήσει της υποδομές για ευρύτερη συμμετοχή τους στον σχεδιασμό και εφαρμογή  τοπικών δράσεων.

Tο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους Δήμους Αθηένου, Αγλαντζιάς και Δερύνειας με σκοπό να επεκταθεί σύντομα και σε άλλους Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου.

Η έναρξη του προγράμματος ανακοινώθηκε την Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020, σε τελετή που φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Αθηένου στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο στις 6.30 μ.μ., κατά την οποία οι τρεις Δήμοι μέσω των Δημάρχων τους, αντιπροσωπείες νέων και οι εμπλεκόμενοι φορείς εκδήλωσαν τη σημαντικότητά του, όπως και τη θέλησή τους για στήριξη της επιτυχούς εφαρμογής του.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προωθηθεί ανοικτή πρόσκληση προς τους νέους των Δήμων Αθηένου, Αγλαντζιάς και Δερύνειας για συμμετοχή  στις ομάδες του Young Cities, οι οποίες με την καθοδήγηση του CSI και του RESET και την υποστήριξη των τοπικών φορέων των Δήμων, θα αναπτύξουν το όραμα, τις προσδοκίες και τις προτεινόμενες δράσεις για να καταστούν οι νέοι φορείς θετικής αλλαγής στην πόλη τους.