Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

4Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΟΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ+» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ URBACT

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, επικεφαλής ομάδας του Δήμου και της Τοπικής Ομάδας URBACT Αθηένου στο Δίκτυο Μεταφοράς «Πόλεις Εθελοντισμού+»,  αναχωρεί την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 για την πόλη Vilani (Resekne) της Λετονίας, όπου από την Τετάρτη ως την Παρασκευή, 27 ως 29 Ιουλίου 2022, θα λάβει χώρα η 4η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού+», του Προγράμματος URBACT.

Εταίροι του Δικτύου είναι οι πόλεις: Αθηένου της Κύπρου (Επικεφαλής Εταίρος), Αγιά της Ελλάδας, Aljustrel της Πορτογαλίας, Banska Stiavnica της Σλοβακίας και Vilani-Rezekne της Λετονίας.

Τη συνάντηση θα χαιρετίσουν η Αντιδήμαρχος της φιλοξενούσας πόλης Resekne της Λετονίας κυρία Erika Teirumnieka και ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ως ο Δήμαρχος του επικεφαλής εταίρου.

Στη συνάντηση θα παραστούν με φυσική παρουσία και διαδικτυακά εκπρόσωποι εταίρων από το πρώτο δίκτυο «Πόλεις Εθελοντισμού» που ολοκληρώθηκε το 2021 και θα αναφέρουν τα επιτεύγματά τους στην προσπάθεια μεταφοράς των στοιχείων της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις πόλεις τους. Η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας θα αναφερθεί σε μεθόδους και εργαλεία για τη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου, ενώ θα γίνουν επισκέψεις σε εθελοντικά προγράμματα της φιλοξενούσας πόλης. Θα γίνουν επίσης συζητήσεις στρογγύλης τραπέζης μεταξύ των εταίρων για προώθηση της επιτυχούς μεταφοράς του εθελοντισμού της Αθηένου στις άλλες συμμετέχουσες στο Δίκτυο πόλεις.

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 μήνες, θα ολοκληρωθεί τέλος του 2022 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικτύου είναι 550.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, απ’ ευθείας από το URBACT χρηματοδοτείται το κόστος Ειδικού Εμπειρογνώμονα του Δικτύου, που βοηθά στη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες 4 Ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο.

Από τον Δήμο Αθηένου                                                                  23 Ιουλίου  2022