Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΕΝΟΥ

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται προκλητικές ενέργειες κλοπής και καταστροφής δημοτικών περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Αθηένου, ενέργειες που καταγράφονται δυστυχώς όχι για πρώτη φορά στον Δήμο, αλλά που το τελευταίο διάστημα είναι πολύ αυξημένες.

Συγκεκριμένα, έχουν συμβεί σε μικρό χρονικό διάστημα, τα πιο κάτω.

α. Έχουν ξεριζωθεί και κλαπεί περίπου 50 δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο του εκδρομικού χώρου της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Άγνωστοι, μέχρι στιγμής, έχουν σκάψει, ξεριζώσει και κλέψει όλα τα σχετικά μεγάλα δέντρα τα οποία είχαν φυτευτεί προ διετίας, με την κατασκευή του εκδρομικού χώρου! Δέντρα τα οποία ποτίζονταν με αυτόματους μηχανισμούς και λάστιχα, δέντρα για τα οποία πληρώθηκαν έξοδα, αφιερώθηκε χρόνος αλλά και φροντίδα, δέντρα τα οποία είχαν αναπτυχθεί μέχρι περίπου 2 μέτρα ύψος. Αυτά τα δέντρα κλάπηκαν από κλέφτες και εξαφανίστηκαν!

β. Έχει αποκοπεί σιδερένιος πάσσαλος και κλαπεί φωτιστικό φωτοβολταϊκού τύπου, το οποίο είχε τοποθετηθεί με έξοδα του Δήμου στο τέλος του δρόμου της Καφούντας, στην ένωση με τον παλιό δρόμο Αθηένου – Αβδελλερού – Λάρνακας. Το φωτιστικό τοποθετήθηκε με σκοπό να διευκολυνθεί η χρήση του δρόμου τη νύκτα από τους διερχόμενους.

γ. Άγνωστοι έχουν παραβιάσει τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο και έχουν κλέψει 4 παγώνια ιδιοκτησίας του Δήμου, αξίας 8 ως 10 χιλιάδων ευρώ! Ενέργεια η οποία κρίνεται καταδικαστέα από κάθε άποψη και είναι καθαρή κλοπή δημοτικής περιουσίας, ένα πολύ σοβαρό αδίκημα.

δ. Άγνωστοι έχουν προβεί σε σημαντικές καταστροφές στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο, σε έργα που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν μετά από Ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση. Τα έργα πληρώθηκαν από τον Δήμο Αθηένου, εκκρεμεί ακόμη η καταβολή της Ευρωπαϊκής χορηγίας και αυτά υπέστησαν ζημιές εκατοντάδων ευρώ, που χρειάστηκε να πληρώσει ο Δήμος Αθηένου.

Ο Δήμος έχει ενημερώσει και καταγγείλει στις Αστυνομικές Αρχές τις κλοπές και τις καταστροφές από πλευράς πολιτών και έχει ζητήσει διερεύνηση, εντοπισμό και παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Σήμερα ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρνακας και ζήτησε τη βοήθειά τους για ενδελεχή διερεύνηση των περιστατικών και εντοπισμό των ενόχων.

Ο Δήμος Αθηένου κάνει έκκληση για άλλη μια φορά προς όλους τους δημότες του, ώστε να καταστούν φορείς προστασίας της δημοτικής περιουσίας. Παρακαλούνται να δώσουν στον Δήμο οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη των κλεφτών ή/και των παρανομούντων αυτών των περιπτώσεων ή όποιων άλλων πέσουν στην αντίληψή τους στο μέλλον. Θα τηρηθεί πάσα εχεμύθεια για προστασία των πληροφοριοδοτών. Τα τηλέφωνα του ιδίου του Δημάρχου (99667907) και του Επιστάτη του Δήμου κ. Γιάννου Γερμανού (99474188) είναι στη διάθεση όλων.

Παρακαλούνται οι δημότες να βοηθήσουν τον Δήμο για να μπορέσει και αυτός να προωθεί έργα για δική τους απόλαυση και ευημερία.