Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- 4ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΕΝΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Ο Δήμος Αθηένου, η Πόλη Καλής Πρακτικής για τον Εθελοντισμό, μετά από 2 χρόνια ανάπαυλας λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού, είναι έτοιμος και πάλι να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες και να τους  φιλοξενήσει στα πλαίσια του 4ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο στην Αθηένου.

Το Φεστιβάλ θα αρχίσει στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 το βράδυ. Θα περιλαμβάνει ποικίλες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και άλλες δραστηριότητες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια παραδοσιακής παρασκευής χαλουμιού, μακαρονιών, τραχανά, γλυκού αμυγδάλου, ψωμιού κ.ά. και να γευτούν πολλά αθηενίτικα προϊόντα. Τα διάφορα βιωματικά εργαστήρια θα ξεκινήσουν από το πρωί και θα συνεχίσουν μέχρι το βράδυ.

Πολλοί Αθηενίτες παραγωγοί θα βρίσκονται στους χώρους του Κωνσταντίνειου Δημοτικού Πάρκου από τις 11 π.μ. ως τις 11 μ.μ. και θα προσφέρουν στους επισκέπτες γνήσια Αθηενίτικα Προϊόντα για δοκιμή, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να τα προμηθεύονται επί τόπου. Το κέρασμα από αθηενίτικες γεύσεις θα είναι πλούσιο.

Στις 11 π.μ. θα γίνει δωρεάν προσφορά παραδοσιακού υγιεινού Αθηενίτικου προγεύματος για παιδιά και με συμβουλές από ειδικό διατροφολόγο, ενώ θα υπάρξουν και άλλες δράσεις για παιδιά. Το LOVE FM θα μεταδώσει ζωντανά με Livelink από τις 11 π.μ. ως τις 1 μ.μ. με τη Χριστιάνα Αρτεμίου και τη Σοφία Πρωίμου, ενώ ο γνωστός σεφ Σταυρής Γεωργίου θα φτιάχνει για τους επισκέπτες παστέλι και λουκουμά χαλούμι με τραχανά από τις 4 ως τις 5 μ.μ. στον χώρο του Φεστιβάλ.

Από τις 2 ως τις 4 μ.μ. ο ταλαντούχος Αθηενίτης παρουσιαστής Ανδρέας Χαρής θα ψυχαγωγεί το κοινό με παρουσίαση του Φεστιβάλ και των παραγωγών, ενώ αργότερα τη σκυτάλη θα πάρει η γνωστή Αθηενίτισσα ηθοποιός και παραγωγός Χριστιάνα Αρτεμίου. Ο γνωστός Αθηενίτης DJ Mr BEATLE θα ψυχαγωγεί το κοινό με τις δικές του προτάσεις.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα παρουσιάζονται σε ειδικό περίπτερο οι δράσεις του Δήμου για τον Εθελοντισμό, στα πλαίσια και της συμμετοχής του ως επικεφαλής εταίρος στα Δίκτυα Μεταφοράς της Καλής του Πρακτικής για τον Εθελοντισμό σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, μέσα από τα Δίκτυα URBACT «Πόλεις Εθελοντισμού» και «Πόλεις Εθελοντισμού+».

Στις 7 μ.μ. θα αρχίσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο ΡΕΑ και θα συνεχίσει με χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο Μάλλουρα και τον Δημοτικό Πολιτιστικό Όμιλο Αθηένου, που θα εμπλουτίσουν χορευτικά το Φεστιβάλ ως τις 8μ.μ.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, ο οποίος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό μετά τις 8 μ.μ.

Από τις 8:30 ως τις 11 μ.μ. το συγκρότημα «Φιλότιμο» θα διασκεδάζει τους επισκέπτες με μουσική συντροφιά με ένα πλούσιο ρεπερτόριο.

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν τα προηγούμενα Φεστιβάλ, αναμένεται και φέτος χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Κύπρο, αλλά και το εξωτερικό, να επισκεφθούν το Φεστιβάλ.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους.

Σας περιμένουμε! Στην ΑΘΗΕΝΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ !!!

Χορηγοί του Φεστιβάλ το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Υφυπουργείο Τουρισμού, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου και άλλοι.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΕΝΟΥ                                                         13 Σεπτεμβρίου 2022