Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Πραγματοποίηση της 6ης Τελικής Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «AGORA – Democratic Values & Culture in Europe», στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, του άξονα «Δίκτυα Πόλεων».

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει ότι το πρόγραμμα «AGORA – Democratic Values & Culture in Europe», στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση στην Αθηένου της 6ης τελικής συνάντησης, η οποία έλαβε χώρα την περασμένη βδομάδα στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2022 στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου.

Ο Δήμος Αθηένου, ως ο επικεφαλής εταίρος, φιλοξένησε τελικά 36 συνολικά συμμετέχοντες από 4 χώρες που μετείχαν ως εταίροι και συγκεκριμένα από τους Δήμους  Smolyan της Βουλγαρίας, Cinisello Balsamo της Λομβαρδίας – Ιταλίας, Santa Maria Da Feira της Πορτογαλίας, καθώς και τον Οργανισμό «Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων»  Αθήνας – Ελλάδας.

Το πρόγραμμα AGORA είχε σαν κεντρικό του άξονα τον ανοικτό διάλογο σε δημόσιο χώρο, μέσω της πειραματικής μεθόδου διαλόγου και συμμετοχής, όπως στην Αρχαία Αθήνα. Παράλληλα, προώθησε τη θετική αντίληψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών. Βοήθησε τους συμμετέχοντες, διευκολύνοντας το συναισθηματικό τμήμα της γνώσης, ενώ ενδυνάμωσε τις διαπροσωπικές σχέσεις. Επιπρόσθετα, δημιούργησε δεξιότητες επικοινωνίας και συζήτησης μέσα στην ομάδα και προώθησε τη δημιουργία ενός ευρύτερου πλαισίου επικοινωνίας από κοινωνιολογικής απόψεως.

Στα πλαίσια του προγράμματος αρκετοί νέοι από τις 5 συμμετέχουσες χώρες ήρθαν σε επαφή, γνωρίστηκαν μεταξύ τους, συζήτησαν, έκαναν προτάσεις και δημιούργησαν σχέσεις φιλίας που θα διαρκέσουν στον χρόνο.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος ήταν €143.640 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η προγραμματισμένη διήμερη τελική συνάντηση των εταίρων στην Αθηένου είχε πλούσια και ποικίλη Ημερήσια Διάταξη. Έγινε καλωσόρισμα των εταίρων από τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά, καθώς και προβολή 5λεπτου διαφωτιστικού βίντεο για την Αθηένου, τα επιτεύγματά της, την κατοχή κλπ. Επίσης έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων τα οποία υπήρξαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, παρουσίαση της Διακήρυξης του Προγράμματος που ετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε σε ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και βίντεο με στιγμιότυπα από όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος. Έγιναν επίσης συζητήσεις και καθορίσθηκε το πλαίσιο δικτύωσης και μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συζητήσεις στρογγύλης τραπέζης, καθώς και επίσημη Τελετή και Υπογραφή Συμφώνου αδελφοποίησης μεταξύ των εταίρων με την υπόκρουση του Εθνικού Ύμνου της χώρας κάθε εταίρου.

Επίσης οι εταίροι παρακολούθησαν την παρασκευή χαλουμιού από εθελόντριες στην παραδοσιακή πατρική κατοικία του Μοναχού Καλλίνικου, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον πλούσιο σε ιστορία και πολιτισμό Δήμο της Αθηένου, να γευτούν την Αθηενίτικη κουζίνα στα παραδοσιακά εστιατόρια της Αθηένου και να ενημερωθούν για την ημικατοχή και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου της Αθηένου.

Όλοι οι συμμετέχοντες από το εξωτερικό αναχώρησαν για τις χώρες τους το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου με τις καλύτερες εντυπώσεις και δίνοντας τα συγχαρητήριά τους για την εξαιρετική διοργάνωση και φιλοξενία του Δήμου Αθηένου.

Ένα ταξίδι των νέων των 5 εταίρων, που άρχισε καθυστερημένα λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού με την πρώτη συνάντηση στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αθηένου, έφτασε στο τέλος του, αφήνοντας πίσω σημαντικά αποτελέσματα.

Από τον Δήμο Αθηένου                                                                   12 Σεπτεμβρίου 2022