Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-4ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων.

Mε τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου. Η επιτυχία ήταν εμφανώς μεγαλύτερη από τα προηγούμενα τρία Φεστιβάλ, τόσο σε οργάνωση, όσο και σε προσέλευση.

Από τις 11:00π.μ. μέχρι τις 11:00μ.μ. η Αθηένου υποδέχτηκε πέραν των 20.000 επισκεπτών από όλη την Κύπρο, ντόπιους, αλλά και τουρίστες. Ανάμεσά τους η Πρόεδρος της Βουλής των Aντιπροσώπων και Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας κ. Αννίτα Δημητρίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ο πρέσβης της Σλοβακίας στην Κύπρο κ. Martin Bezak, ο Ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Γεωργίου, βουλευτές της Λάρνακας, Κοινοτάρχες της Επαρχίας Λάρνακας, ο Ταξίαρχος της περιοχής, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κολοκασίδης και πολλοί άλλοι επίσημοι. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν από την τεράστια ποικιλία των Αθηενίτικων Προϊόντων που εκτέθηκαν, να λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να παρακολουθήσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Επίσης περίπτερο που στήθηκε πρόβαλλε τον εθελοντισμό της Αθηένου, την έγκριση του Δήμου ως Πόλη Καλής Πρακτικής για τον Εθελοντισμό και τα δύο Δίκτυα Μεταφοράς URBACT  της Καλής Πρακτικής του σε 11 συνολικά πόλεις της Ευρώπης. Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, ο οποίος παρευρέθηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση.

Ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί και συγχαίρει όλους όσους συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία του Φεστιβάλ. Τους επίσημους προσκεκλημένους, τους χορηγούς της εκδήλωσης, τους παραγωγούς Αθηενίτικων προϊόντων, τους εκθέτες, τους εξαιρετικούς ακούραστους εθελοντές του Δήμου, τους συντελεστές του καλλιτεχνικού προγράμματος και όλους τους επισκέπτες, που συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο, ώστε το 4ο Παγκύπριο Φεστιβάλ  Αθηενίτικων Προϊόντων να έχει τόση μεγάλη επιτυχία.

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, σε ομιλία του στα πλαίσια του Φεστιβάλ, ανέφερε ότι οι Αθηενίτες, παρά την κατοχή του 80% της εύφορης γης του Δήμου από τα Τούρκικα στρατεύματα, συνεχίζουν να δημιουργούν και έφτασαν την Αθηένου στο σημείο να παράγει ένα σημαντικό μέρος της παγκύπριας παραγωγής σιτηρών και να κατέχει σχεδόν το μισό της παγκύπριας κτηνοτροφίας, με παράλληλη ραγδαία ανάπτυξη στους τομείς της γαλακτοβιομηχανίας, της αρτοποιίας και του εμπορίου. Αυτή την ανάπτυξη και την πρόοδο της Αθηένου επιλέγει και προβάλλει κάθε χρόνο ο Δήμος με το Φεστιβάλ του, ενώ ανακοίνωσε τη διενέργεια του 5ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, στον ίδιο χώρο, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2020.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, φανερά εντυπωσιασμένος από την τεράστια κοσμοσυρροή και τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, συνεχάρη τον Δήμο Αθηένου, ενώ ανέφερε ότι η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα από την ημικατεχόμενη Αθηένου και την στηρίζει έμπρακτα. Σε αίτημα του Δημάρχου για έγκριση περαιτέρω πιστώσεων και φέτος από εξοικονομήσεις στο τέλος του χρόνου, για να φτιαχτούν όλοι οι κατεστραμμένοι δρόμοι του Δήμου από το αποχετευτικό δίκτυο, ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα δουν το θέμα και αν υπάρχουν εξοικονομήσεις και πάλι θα βοηθήσουν,

Η Αθηένου έδειξε με το Φεστιβάλ τα πάμπολλα προϊόντα που διαθέτει και απόδειξε για άλλη μια φορά ότι πρωτοστατεί στην οικονομία του τόπου, συμβάλλοντας κι αυτή στο μέγιστο δυνατό βαθμό σ’ αυτή μέσω των παραγωγών της, των επιφανών και επιτυχημένων επιχειρηματιών της, του εθελοντισμού της, αλλά και των απλών ανθρώπων της.