Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΕΝΟΥ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΚΑ.

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν, τιμώντας τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου της Αθηένου, του Αγίου Φωκά, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2022.

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωκά. Θα χοροστατήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος.

Στις 9:00 μ.μ. ως 11:00μ.μ. ο Δήμος Αθηένου θα διοργανώσει μουσική βραδιά με κυπριακά και παραδοσιακά τραγούδια στη συμβολή των λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και Γρίβα Διγενή, με τους Παύλο Μιχαηλίδη στο βιολί, Μαρία Πλουμή στο λαούτο και στο τραγούδι και Γιώργο Χριστοδούλου στην κιθάρα και στο τραγούδι.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα της γιορτής του Αγίου Φωκά, στις 6:30 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 6:00 μ.μ., θα γίνει Μεθέορτος Εσπερινός. Στις 7:00 μ.μ. θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου με τη συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αποσπάσματος από Εφέδρους Καταδρομείς και Προσκόπους σε καθορισμένους δρόμους του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της περιφοράς θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Πολιτιστικού Ομίλου «Ομόνοια» Αραδίππου. Του Εσπερινού και της Περιφοράς θα προΐσταται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πλαισιωμένος από το Ιερατείο της Αθηένου.

Στις 8:15 μ.μ. θα γίνει παράκληση και θα ψαλούν Εγκώμια του Αγίου Φωκά.

Κατά το διήμερο της πανήγυρης οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν την αθηενίτικη κουζίνα στις ταβέρνες και στα οικήματα των σωματείων κατά μήκος της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και αλλού, να ψωνίσουν από τους πλανόδιους πωλητές και να χαρούν το πανηγύρι με τις οικογένειές τους.