Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 6η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE

Δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηένου, ο κ. Κωνσταντίνος Καρεκλάς και ο κ. Χρίστος Αθανασίου, αναχώρησαν την Κυριακή 13-10-19 για να εκπροσωπήσουν τον Δήμο Αθηένου από τις 14 ως 15 Οκτωβρίου 2019 στην 6η  συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YOUROPE, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Europe for Citizens» («Η Ευρώπη για τους Πολίτες»), που θα γίνει στην πόλη Plovdiv (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας.  Στόχος του προγράμματος είναι η συνένωση δρόμων για καλύτερη αντίληψη των νέων για την Ευρώπη και την εξάλειψη του Ευρωσκεπτικισμού.

Στο πρόγραμμα μετέχουν ο Δήμος Αθηένου από την Κύπρο και ο Δήμος Άλτεα της Ισπανίας, που είναι ο επικεφαλής εταίρος, και πόλεις ή φορείς από τη Βαρσοβία – Πολωνία, τη Λουμπλιάνα – Σλοβενία, την Αγιά – Ελλάδα, τη Σόφια – Βουλγαρία, τον Νότο – Σικελία – Ιταλία και τις Βρυξέλλες – Βέλγιο.

Οι δράσεις του προγράμματος καλύπτονται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει εκτός άλλων ανασκόπηση της μέχρι σήμερα πορείας του Προγράμματος, ενώ θα διεξαχθεί συζήτηση με ανταλλαγή ιδεών για το θέμα “Ο ρόλος μου στην ευρωπαϊκή κοινωνία”. Μια συζήτηση για το νόημα της ενεργού συμμετοχής του πολίτη και του ρόλου του στην κοινωνία των πολιτών της Ευρώπης.   Επίσης θα υπάρξει ανοιχτός διάλογος με θέμα “Ο ευρωμεσογειακός μας χώρος”. Οι συμμετέχοντες, νέοι και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, θα συζητήσουν για τις ευρωπαϊκές ανάγκες της νεολαίας.

Στα πλαίσια της συνάντησης θα εγκριθεί Διακήρυξη του Προγράμματος, όπου με εμφαντικό τρόπο αναφέρεται ότι παρ’ όλον που η Ευρώπη απέτυχε να χειρισθεί διάφορα προβλήματα, που με παρέμβαση του Δημάρχου Αθηένου σε προηγούμενη συνάντηση θα αναφέρεται και στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και στην εισβολή τώρα στην Κυπριακή ΑΟΖ, θα τονίζει τη σημασία της ενεργοποίησης των Ευρωπαίων νέων για μια καλύτερη Ευρώπη.