Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Δελτίο Τύπου AGORA – 3η Συνάντηση Ιταλία 17.3-18.3.2022

Πραγματοποιήθηκε η 3η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  «AGORA Democratic Values & Culture in Europe», στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, του άξονα «Δίκτυα Πόλεων».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου 2022 η 3η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «AGORA – Democratic Values & Culture in Europe», στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, του άξονα «Δίκτυα Πόλεων», στην πόλη Cinisello Balsamo της Λομβαρδίας, Ιταλίας, πόλη κοντά στο Μιλάνο. Στη συνάντηση συμμετείχαν, με επικεφαλείς της αποστολής τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Παύλο Σπύρου και κ. Αντώνη Τουλούπη, 9 εκπρόσωποι του Δήμου Αθηένου που είναι ο Επικεφαλής Εταίρος, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων Smolyan της Βουλγαρίας, Cinisello Balsamo της Λομβαρδίας – Ιταλίας και Santa Maria Da Feira της Πορτογαλίας και εκπρόσωποι του Οργανισμού «Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων» Αθήνας – Ελλάδας.

Το πρόγραμμα AGORA έχει σαν κεντρικό του άξονα τον ανοικτό διάλογο σε δημόσιο χώρο, μέσω της πειραματικής μεθόδου διαλόγου και συμμετοχής, όπως στην Αρχαία Αθήνα. Παράλληλα, προωθεί την αντίληψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών. Βοηθά τους συμμετέχοντες, διευκολύνοντας το συναισθηματικό τμήμα της γνώσης, ενώ ενδυναμώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις. Επιπρόσθετα, δημιουργεί δεξιότητες επικοινωνίας και συζήτησης μέσα στην ομάδα και προωθεί τη δημιουργία ενός ευρύτερου πλαισίου επικοινωνίας από κοινωνιολογικής απόψεως.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €143.640 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Οι βασικοί στόχοι της 3ης συνάντησης ήταν να δώσει την ευκαιρία στους νέους να κάνουν συζητήσεις μεταξύ τους με διάφορα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν για να συζητήσουν σε σχέση με τη συμμετοχή των νέων στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ως επίσης η συνέχιση συζήτησης που άρχισε στην προηγούμενη συνάντηση για διαμόρφωση Διακήρυξης του Προγράμματος σε σχέση με την Ευρώπη και τον Ευρωσκεπτικισμό.

Η διήμερη συνάντηση των εταίρων στην πόλη Cinisello Balsamo της Λομβαρδίας, Ιταλίας είχε πλούσια και ποικίλη Ημερήσια Διάταξη με καλωσόρισμα και χαιρετισμούς από τους υπεύθυνους της φιλοξενούσας πόλης κ. Massimo Capano, κ. Elisa Scardoni και κ. Marica Gagliardi και τη Δημοτικό Σύμβουλο κ. Daniela Maggi. Ακολούθησαν τα εργαστήρια με τις διάφορες ομάδες που δημιουργήθηκαν, με στόχο να προβληματιστεί ο κάθε συμμετέχοντας σχετικά με θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ως επίσης και να σχεδιάσουν όλοι μαζί μια πρόταση έργου που θα παρουσιαζόταν στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, δηλαδή τους επί κεφαλής κάθε αποστολής. Επίσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν σχολεία της πόλης, να αλληλεπιδράσουν με τους μαθητές Β’ Λυκείου και να συζητήσουν για το τι ερωτήματα θα μπορούσαν οι νέοι να κάνουν στους ευρωβουλευτές για διάφορα θέματα που μαστίζουν την κοινωνία. Επίσης έγινε γνωριμία με την πόλη και οι συμμετέχοντες είδαν από κοντά μια αρχοντική βίλα του 17ου αιώνα, τη Villa Ghirlanda Silva, επισκέφθηκαν την εκκλησία του Αγίου Αμβροσίου στην πλατεία Αντόνιο Γκράμσι, την πλατεία Gionata Boschetti κ.ά.

Στο τέλος ορίστηκε η 4η συνάντηση του Προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 5 και 6 Μαΐου του 2022.