Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ» ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηένου, τον Δήμο Ακανθού, τον Δήμο Λευκονοίκου, τον Δήμο Κυθρέας, τις κοινότητες Παλιομετόχου, Πισσουρίου και Δοράς, τον Όμιλο Κοιλανιωτών, το Μουσείο Μύλοι Χατζηγιώρκη και την Πρώην Ανώτερη Ερευνήτρια Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών κ. Θεοφανώ Κυπρή, μετά από εκτενή έρευνα ετοίμασαν την αίτηση για εγγραφή του στοιχείου «Παραδοσιακά αρτοσκευάσματα» στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου. Η αίτηση εξετάστηκε από την Ειδική Επιτροπή για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Κύπρου και τον Δεκέμβριο 2022 ανακοινώθηκε η έγκριση και η εγγραφή του στοιχείου από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO.

Στα παραδοσιακά αρτοσκευάσματα συγκαταλέγονται τα ζυμώματα που συνδέονται με τις ανάγκες της καθημερινής ζωής, όπως το ψωμί, οι λειτουργικοί άρτοι, όπως τα πρόσφορα, η παννυχίδα και τα κούμουλλα, που ζυμώνονται για τις γιορτές των αγίων μας και για τα μνημόσυνα, καθώς και τα παρασκευάσματα όπως γεννόπιττες, βασιλόπιττες, αθθρωπούδκια, ζεμπιλούδκια και άλλα πολλά, που παρασκευάζονται τηρώντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας για τις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης, αλλά και τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του ανθρώπου, όπως τη γέννηση, τον γάμο, τον θάνατο, τις γεωργικές εργασίες και άλλα.

Ο Δήμος Αθηένου συγχαίρει τους συναιτητές του και κυρίως το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής για τον συντονισμό των υπηρεσιών που απαιτήθηκαν. Επίσης δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με ζήλο για τη διαφύλαξη της υλικής και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.