Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΗΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΕΝΟΥ

Ο Δήμος Αθηένου  έθεσε επιτακτικά στη Πρεσβεία των ΗΠΑ, το θέμα της διάνοιξης της διόδου Πυροΐου (Αθηένου –Αγλαντζιά- Λευκωσία) και η οποία παραμένει αποκλεισμένη από τα Τουρκικά στρατεύματα κατοχής από το 1974.

Ο Δήμαρχος κ. Κυριάκος Καρεκλάς, είχε συνάντηση μαζί με την Πρέσβειρα  των ΗΠΑ κ. Judith Garber, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου όπου συζητήθηκε το θέμα της διάνοιξης της διόδου Πυροΐου και αφού της εξήγησε την αδικία που συντελείται για την περιοχή, της ζήτησε την υποστήριξη των προσπαθειών για διάνοιξη της διόδου. Προς την κατεύθυνση της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στη Λευκωσία κ. Σπέχαρτ.

Ο Δήμαρχος Αθηένου υπέβαλε αίτημα για την παραχώρηση στο Δήμο τρισδιάστατων μαρμάρινων αντιγράφων τριών μνημείων από τους αρχαίους Γόλγους (βόρεια της κωμόπολης) και τα οποία λεηλάτησε ο γνωστός αρχαιοκάπηλος Λουίτζι Τσιεσνόλα τον 18ο αιώνα και τώρα βρίσκονται στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ένα άγαλμα και ένα αέτωμα από το οποίο προέρχεται το σημερινό έμβλημα του Δήμου Αθηένου.

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ κ. Judith G. Garber με αφορμή τη συνέχιση της διεξαγωγής αρχαιολογικών ανασκαφών στον Αρχαιολογικό Χώρο Μάλλουρα, στην Αθηένου από την αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου Davidson της Βορείου Καρολίνας Αμερικής, οι οποίες συνεχίζονται  κάθε χρόνο χωρίς διακοπή από το 1990, κάτω από την εποπτεία του Δρ Μιχάλη Τουμάζου, από την Αθηένου επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο και στο εργαστήριο της Αρχαιολογικής Αποστολής.  Ο Δρ. Μιχάλης Τουμάζου επεξήγησε  και παρουσίασε τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και τα ευρήματα της αποστολής όλα αυτά τα χρόνια. Η κ. Πρέσβειρα συναντήθηκε με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Davidson που βρίσκονται φέτος στην αποστολή.