Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ IN NEET

Επέστρεψε από την πόλη  Velenje της Σλοβενίας η αποστολή του Δήμου Αθηένου, αποτελούμενη από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αθηένου κ. Επιφάνιο Παστού και κ. Ζαχαρία Χρίστου, που παρέστησαν στη 2η συνάντηση του Προγράμματος «IN NEET», που πραγματοποιήθηκε από τις 9 ως τις 11 Μαρτίου, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (EUROPE FOR CITIZENS)», στο οποίο ο Δήμος Αθηένου μετέχει ως εταίρος και στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Αλίμου της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα IN NEET εστιάζει στους νέους που είναι εκτός εργασίας, εκπαίδευσης και εξάσκησης και που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να τους δώσει δυνατότητες αλλαγής, διεκδικώντας όλες τις ευκαιρίες τους για μάθηση, μελέτη, εργασία, κινητικότητα κλπ.

Εκτός του Δήμου Αλίμου και του Δήμου Αθηένου, συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως εταίροι και οι ακόλουθοι φορείς: Youth Centre Velenje culture and education της πόλης Velenje της Σλοβενίας, Ayuntamiento de Santa Pola της πόλης Santa Pola της Ισπανίας, Associazione 2050 της πόλης Portogruaro της Ιταλίας, Asociatia se Poate της πόλης Chiajna της Ρουμανίας, Dica Onlus της πόλης Pisa της Ιταλίας και Sdruzhenie Yuni Partners της πόλης Blagoevgrad της Βουλγαρίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση του Κέντρου Νεότητας της πόλης Velenje της Σλοβενίας, περιήγηση στις υποδομές και στην πλατεία της πόλης, όπου οι εταίροι είδαν το άγαλμα του Tito, του Gdansk και του Rudar και τα σύγχρονα κέντρα νεολαίας που υπάρχουν στην περιοχή, στα οποία οι νέοι ασχολούνται με τη μουσική, την τέχνη, το θέατρο και την ποίηση. Επίσης, έγινε καλωσόρισμα και συζήτηση με τον Δήμαρχο, με τον επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Αναδιάρθρωσης (παρουσιάσεις έργων της Ε.Ε) και με τον επικεφαλής του Γραφείου Κοινωνικών Υποθέσεων. Στη συνέχεια ακολούθησε μια εποικοδομητική παρουσίαση για τις δράσεις της νεολαίας όλων των χωρών που συμμετείχαν και έγινε μια εκτενής παρουσίαση του προγράμματος Logbook, το οποίο αποτελεί ένα ισχυρό πρόγραμμα διοργάνωσης διαφόρων δραστηριοτήτων για τη νεολαία.

Την τελευταία μέρα όλοι οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε μικτές ομάδες και παρουσίασαν διάφορες ιδέες για καινούριες δραστηριότητες των νέων της Ευρώπης, τρόπους χρηματοδότησης και οργάνωσης των κέντρων νεολαίας και πώς μπορεί να γίνει καλύτερη προσέγγιση και επικοινωνία της πολιτείας προς τις ανάγκες και τις επιθυμίες των νέων. Επίσης, έγινε επίσκεψη και παρουσίαση του κάστρου της πόλης Velenje, όπου φιλοξενούνται διάφοροι ιστορικοί «θησαυροί».

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί από τις 23 ως τις 25 Μαΐου 2022 στον Δήμο Αθηένου.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €148.680 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.