Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΘΗΕΝΟΥ

Σημαντικά έργα ολοκληρώθηκαν αυτές τις μέρες στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου από τον Δήμο Αθηένου, που αναβαθμίζουν το εξαιρετικό Πάρκο του Δήμου και δίνουν άλλη διάσταση στη διαβίωση των κατοίκων.

Μέσα στο 2019 είχε προκηρυχθεί από την Ομάδα Τοπικής Δράσης«Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου ΛΤΔ», σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών και το Τμήμα Γεωργίας, το Καθεστώς 19.2 – Δράση 19.2.3.2: «Δημόσιες Υποδομές Μικρής Κλίμακας», που υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης LEADER Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου 2014-2020. Ο Δήμος Αθηένου είχει ωριμάσει τέσσερα έργα, για τα οποία υπόβαλε αίτηση και εγκρίθηκαν. Ένα απ’ αυτά ήταν σημαντικές βελτιώσεις που προτάθηκαν στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο και που αφορούσαν την αλλαγή στο πάτωμα και σε όλα τα παιγνίδια της παιδικής χαράς, την αλλαγή του φωτισμού με την τοποθέτηση σύγχρονου οικονομικού φωτισμού με λαμπτήρες LED και η ανακατασκευή του ανεμόμυλου, ώστε να είναι σε κανονική λειτουργία και να βγάζει νερό.

Μετά από ζήτηση δύο δημόσιων προσφορών, κατακύρωση και εκτέλεση των έργων ολοκληρώθηκαν αυτές τις μέρες και δόθηκαν για χρήση στο κοινό τα πιο κάτω:

  1. Η αλλαγή όλων των φωτιστικών του Πάρκου με σύγχρονο αντιβανδαλιστικού τύπου φωτισμό.
  2. Η αλλαγή του πατώματος και όλων των παιγνιδιών της παιδικής χαράς με νέο σύγχρονο χυτό πάτωμα και νέα ολοκαίνουργια παιγνίδια, στα οποία περιλαμβάνεται και κούνια για ΑΜΕΑ.
  3. Η τοποθέτηση δύο οργάνων γυμναστικής σε χώρο με γρασίδι στο Πάρκο, για άθληση των δημοτών.

Επίσης, τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του ανεμόμυλου, με νέα φτερωτή και με δυνατότητα άντλησης νερού για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά και χρήσης πίδακα στην παρακείμενη δεξαμένη.

Η κατασκευή όλων αυτών των έργων έχει αναβαθμίσει σημαντικά το Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο, προσδίδοντας του μια άλλη σύγχρονη διάσταση. Οι δημότες άρχισαν να απολαμβάνουν τον αναβαθμισμένο χώρο, που έχει καταστεί ένα στολίδι της Αθηένου.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 λήγει και ο Διαγωνισμός που έχει προκηρύξει ο Δήμος με δική του χρηματοδότηση για μετατροπή του υφιστάμενου περιπτέρου του Πάρκου σε κλειστή καφετέρια, ένα έργο που ο Δήμος προσδοκά να είναι έτοιμο την άνοιξη του 2022 και το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους δημότες να χρησιμοποιούν το Πάρκο τους ολόχρονα.

Ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί θερμά την «Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου ΛΤΔ», καθώς και την Κυβέρνηση γενικότερα, μέσα από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών και το Τμήμα Γεωργίας, για την έγκριση των έργων και τη βοήθεια που διαχρονικά προσέφεραν και προσφέρουν στην Ακριτική Αθηένου.

Επίσης ευχαριστεί τις δύο εργοληπτικές εταιρείες που εκτέλεσαν τα έργα για την άρτια εκτέλεσή τους.

Παράλληλα τονίζει ότι θα συνεχίσει τις ενέργειες και προσπάθειές του για την έγκριση έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων, ενώ την ίδια ώρα καλεί και παρακαλεί όλους τους δημότες να προστατεύουν τα έργα που εκτελούνται μέσα από πολλές επίμονες και επίπονες προσπάθειες και να αποφεύγονται ενέργειες από ορισμένους που προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές και ταλαιπωρίες στους υπόλοιπους χρήστες των έργων και στους δημότες γενικότερα.

Από τον Δήμο Αθηένου
2 Αυγούστου 2021