Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΕΝΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ YOUNG CITIES

Ο Δήμος Αθηένου με χαρά ανακοινώνει τη δημιουργία της ιστοσελίδας «visitathienou.com», όπου ο κάθε επισκέπτης, όπου και αν βρίσκεται, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορεί να περιηγηθεί στην Αθηένου εικονικά με αμεσότητα και ενδιαφέρον.

Η πλοήγηση αρχίζει με την κατοικημένη περιοχή της Αθηένου να απλώνεται στην πεδιάδα της Μεσαορίας. Ο επισκέπτης έχει να επιλέξει μία από τις τρεις διαδρομές, «Αρχαιολογία και Μουσεία», «Παράδοση και Πολιτισμός» και «Εκκλησίες και Περιβάλλον». Διαφορετικά, επιλέγει απευθείας τον προορισμό που θέλει να «επισκεφτεί».

Όλοι οι χώροι παρουσιάζονται με φωτογραφίες 360º, κείμενα στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, ενώ σε κάποια σημεία υπάρχουν ενδιαφέροντα φιλμάκια και ταινίες, τα οποία έχουν δημιουργηθεί κατόπιν έρευνας και με πολύ μεράκι και αγάπη για την Αθηένου.

Μερικά από τα σημεία ενδιαφέροντος είναι: 1) Οι αρχαίοι τάφοι της Μάλλουρας. 2) Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου, με περισσότερες πληροφορίες για επιλεγμένα εκθέματα. 3) Διατηρητέα κτίρια, που δίνουν την αίσθηση στον επισκέπτη για την καθημερινή ζωή των κατοίκων κατά τον 20ό αιώνα, τα επαγγέλματα του τυροκόμου, του κεντηματέμπορα, του μυλωνά, καθώς επίσης και δείγματα για την πανέμορφη αρχιτεκτονική της εποχής. 4) Τη μοναδική στο είδος της εκκλησία στην Κύπρο αφιερωμένη στον πολιούχο Άγιο Φωκά. 5) Την παλαιά ιερά μονή αφιερωμένη στον αρχάγγελο Μιχαήλ, κτισμένη σε ένα πανέμορφο τοπίο.

Η εικονική περιήγηση ετοιμάστηκε από τον Δήμο Αθηένου, σε συνεργασία με την εταιρεία CIRCLE MEDIA CY και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου, στα πλαίσια του Προγράμματος Young Cities, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου. Η εικονική περιήγηση παρουσιάζεται επίσης στον χώρο των νέων της Αθηένου, το «Youth House of Art & Culture», ένα φρέσκο χώρο που πρόσφατα εγκαινιάστηκε και  βρίσκεται στον παραδοσιακό πυρήνα της Αθηένου, κοντά στην Πλατεία της Βρύσης. Επίσης θα παρουσιάζεται στην είσοδο του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου.

Η εικονική περιήγηση σας καλεί λοιπόν να επισκεφτείτε την Αθηένου, οποιαδήποτε εποχή, όποτε επιθυμείτε, με τις γεύσεις της, τα χρώματά της, την παράδοση και τον πολιτισμό της.

Αθηένου, εκεί που είστε πάντα ευπρόσδεκτοι!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΕΝΟΥ
14 Φεβρουαρίου 2023