Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΟΡΕΙΝΩΝ, ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 2023

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Δήμος Αθηένου χαιρετίζει την έναρξη από την  1η Μαρτίου 2023 του αναθεωρημένου  Στεγαστικού Σχεδίου Αναζωογόνησης Ακριτικών, Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών, ενός σχεδίου που χειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ενημερώνεται το κοινό ότι η  αμετάκλητη θέση του Δήμου Αθηένου για να συμπεριληφθεί η Αθηένου στις μειονεκτικές περιοχές, λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας του Δήμου που είναι ουσιαστικά περίκλειστος και λόγω της εγγύτητας με τη γραμμή αντιπαράταξης, είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή κατάληξη του αιτήματος και η περιοχή του Δήμου Αθηένου έχει συμπεριληφθεί στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές του Σχεδίου, με πιο αυξημένα ωφελήματα από αυτά των ακριτικών περιοχών.

Ο σκοπός και αυτού του Σχεδίου είναι η παροχή οικονομικής ενίσχυσης για απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας για μόνιμη ιδιοκατοίκηση στις  περιοχές, οι οποίες καθορίζονται ως ακριτικές, ορεινές και μειονεκτικές, εξόχως ορεινές κλπ, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Οι βασικές πρόνοιες του Σχεδίου αφορούν οικονομική ενίσχυση η οποία ανέρχεται στο 50% της συνολικής δαπάνης για απόκτηση κατοικίας, με κατώτατο όριο συνολικής δαπάνης τις €20.000. Το ανώτατο όριο ενίσχυσης (50% συνολικής δαπάνης) εξαρτάται από τη σύνθεση της οικογένειας και από την περιοχή στην οποία αποκτάται η κατοικία. Για την Αθηένου ισχύουν τα ακόλουθα αναθεωρημένα ποσά:

  • Μονήρες άτομο: €25.000
  • Ζεύγος: €35.000
  • Νεαρό Ζεύγος (να μην έχει κλείσει το 41ο έτος της ηλικίας του κανένα από τα δύο μέλη του ζεύγους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης): €50.000
  • Οικογένεια με τέκνα (περιλαμβανομένης μονογονεϊκής οικογένειας): €40.000
  • Νεαρή οικογένεια με τέκνα (περιλαμβανομένης νεαρής μονογονεϊκής οικογένειας) (να μην έχει κλείσει το 41ο έτος της ηλικίας του κανένα από τα μέλη της οικογένειας κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης): €55.000
  • Πολύτεκνοι (4 τέκνα και άνω): €60.000
  • Άτομα με αναπηρία: Πρόσθετο ποσό μέχρι €10.000 
  • Ειδικές κατασκευές (για σκοπούς ασφάλειας και επαρκούς στήριξης της κατοικίας λόγω μορφολογίας του εδάφους), πρόσθετο ποσό €15.000. 

Λεπτομέρειες του Σχεδίου, οι κατάλογοι των επιλέξιμων περιοχών, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων και τα έντυπα υποβολής αιτήσεων είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.moi.gov.cy) και στου Δήμου Αθηένου (www.athienou.org.cy).

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από την 1η Μαρτίου 2023 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας.