Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΨΗΦΙΔΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΕΠΟΛΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΕΧΝΗ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΝΙΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ

Ο Δήμος Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου φιλοξένησαν σε μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα «Αισθήματα και συγκίνηση στη Βυζαντινή Τέχνη», τον γνωστό αθηενίτη καλλιτέχνη ψηφιδογράφο Γιώργο Κεπόλα την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, σε μια  κατάμεστη αίθουσα από εκπαιδευτικούς και ενδιαφερόμενο κοινό.

Η παρουσίαση έγινε με αφορμή την «Ημέρα Εκπαιδευτικού» και αφορούσε κυρίως τη νέα ενότητα των ψηφιδωτών έργων του Γιώργου Κεπόλα, η οποία έχει αποκτηθεί από τον Δήμο και πλέον εκτίθεται μόνιμα στις Συλλογές του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου, ενώ έχει εμπλουτίσει  τη συλλογή των ιδιαίτερα αξιόλογων έργων του που ήδη βρίσκονται στο Μουσείο.

Ο Γιώργος Κεπόλας, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως εισηγητής της τέχνης του ψηφιδωτού στην Κύπρο, αλλά και ως ένας μεγάλος μάστορας σε αυτού του είδους την τέχνη, παρουσίασε τα νέα του ψηφιδωτά και επεξήγησε απλά, παραστατικά και με λόγο ευθύ και   αληθινό, την «τέχνη της υπομονής» όπως την αποκάλεσε, ενώ μοιράστηκε με το κοινό τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τους στοχασμούς του, ερμηνεύοντας τα περίτεχνα και εντυπωσιακά του έργα. «Υπομονή, επιμονή, θέληση, αλλά προπαντός αγάπη» απαιτεί η εξαιρετική αυτή τέχνη του ψηφιδωτού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Κεπόλας. Τα νέα έργα που εμπλούτισαν τη συλλογή ψηφιδωτών στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο είναι: «Από την Κοίμηση της Θεοτόκου», «Επιτάφιος», «Χριστός», «Εμμανουήλ Πανσέληνος».

Ο Δήμος Αθηένου, θέτοντας ως ένα βασικό του στόχο την αδιάλειπτη προσφορά στον πολιτισμό μέσω της συνεχούς ανάπτυξης και εμπλουτισμού του Μουσείου, ευχαριστεί θερμά τον Γιώργο Κεπόλα για την παντοτινή του στήριξη και προσφορά προς τον πολιτισμό και την τέχνη, αλλά και προς τη γενέτειρά του Αθηένου.

Επίσης, ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί και παράλληλα συγχαίρει για τη χορηγία τους, που βοήθησε στην απόκτηση των έργων, το Ίδρυμα Αντζουλή και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ), οι οποίοι έμπρακτα υποστηρίζουν τον Δήμο, τον πολιτισμό και την παιδεία και με την ΕΤΑΠ να ενισχύει  διαχρονικά τις προσπάθειες του Δήμου σε διάφορους τομείς.

Το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί πλέον να θαυμάσει τα έργα κατά τις ώρες λειτουργίας του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου, Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00 – 15:00 ή/και άλλες ώρες κατόπιν διευθέτησης ραντεβού.