Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ‘‘ΑΘΗΕΝΙΤΙΚΗ ΔΑΝΤΕΛΑ. ΧΘΕΣ – ΣΗΜΕΡΑ’’

Ο Δήμος Αθηένου με χαρά ανακοινώνει την παραγωγή της ταινίας ‘‘Αθηενίτικη δαντέλα. Χθες – Σήμερα’’. Η ταινία παρουσιάζει ιστορικά την ενασχόληση των ανθρώπων με την κεντητική τέχνη, την παραγωγή των πρώτων υλών και την εμπορία των δαντελών και των κεντημάτων με άλλους λαούς κατά την Ενετοκρατία, την άνθηση της τέχνης και της εμπορίας των δαντελών και των κεντημάτων κατά τον 20ό αιώνα και την αναβίωση της κατασκευής της αθηενίτικης δαντέλας το 2002.

Οι γυναίκες κεντήτριες της Αθηένου σήμερα συνεχίζουν να συναντιούνται, να κεντούν και να πειραματίζονται με νέα σχέδια και τεχνικές, λόγω της αγάπης που τρέφουν για την τέχνη τους. Παράλληλα, νέες εφαρμογές στη σύγχρονη τέχνη επιχειρούνται με ποικίλες δράσεις από το 2015, όπου οι δαντέλες ‘‘βενίς’’ ή ‘‘πιττωτές’’ και η αθηενίτικη ολόπλουμη δαντέλα έχουν εγγραφεί στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται για την παραγωγή της ταινίας προς τον μεγάλο χορηγό, τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO για τη συνεχή στήριξη των δράσεων της Αθηένου, τον σκηνοθέτη Πασχάλη Παπαπέτρου και τους συνεργάτες του για την ολοκλήρωση μιας άρτιας παραγωγής, το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου για τον συντονισμό και βεβαίως όλους όσους πρόθυμα έλαβαν μέρος στην ταινία, ρίχνοντας φως με τις μαρτυρίες τους σε αυτό το κομμάτι της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η ταινία ‘‘Αθηενίτικη δαντέλα. Χθες – Σήμερα’’ αφιερώνεται στις Αθηενίτισσες κεντήτριες, που κράτησαν σε καιρούς δύσκολους την τέχνη των πλουμιών τους ζωντανή και μας την παρέδωσαν ως μια ανεκτίμητη κληρονομιά και ως μια συνέχεια για τις σημερινές γυναίκες κεντήτριες.

Παράλληλα, αποτελεί μια προσφορά του Δήμου Αθηένου προς όλους, διαθέτοντας την ταινία στη συμβολική τιμή των πέντε ευρώ από το Πωλητήριο του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου Αθηένου.

Η τέχνη και η παράδοση παραμένουν πάντα επίκαιρες και πάντα ζωντανές. Και ο Δήμος Αθηένου προωθεί ενέργειες για διατήρησή τους.

Τρέιλερ της ταινίας