Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Πραγματοποίηση στην Αθηένου της Εναρκτήριας Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «VOLUNTEU: Volunteering citizens as response to social COVID19 crisis»

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει ότι από τις 6 έως τις 7 Ιουνίου 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «VOLUNTEU». Το Πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια της τελευταίας πρόσκλησης προγραμμάτων CERV-2021-CITIZENS-TOWN για τα Δίκτυα Πόλεων όπου ο Δήμος Αθηένου μετέχει ως εταίρος, με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο ALTEA της Ισπανίας. Η πρώτη συνάντηση αποφασίσθηκε να γίνει στην Αθηένου, την πόλη Καλής Πρακτικής για τον εθελοντισμό.

Ο Δήμος Αθηένου θα φιλοξενήσει 18 συμμετέχοντες από 7 συνολικά χώρες και οργανισμούς. Εκτός από τον Δήμο  Αθηένου και τον Δήμο ALTEA της Ισπανίας, συμμετέχουν ως εταίροι ο Δήμος OPCINA KALNIK OPCINSKO VIJECE KALNIK της Κροατίας και οι οργανισμοί INDUSTRY DISRUPTORS GAME CHANGERS της Αθήνας-Ελλάδα, HELLENIC INSTITUTE OF CULTURAL DIPLOMACY NETHERLANDS της πόλης Ρόττερνταμ-Ολλανδία, ASSOCIAZIONE INCO της πόλης Μολφέττα-Ιταλία, ASSOCIACAO JUVENIL DE DEAO – AJD της πόλης Viana Do Castelo της Πορτογαλίας και ASOCIATIA SCOUT SOCIETY της πόλης Targu Jiu της Ρουμανίας.

Βασικό θέμα του προγράμματος είναι η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός των νέων ως απάντηση του πολίτη στην κρίση του COVID-19.

Η προγραμματισμένη διήμερη συνάντηση των εταίρων θα έχει πλούσια και ποικίλη ημερήσια διάταξη, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρουσιάσεις από τους εταίρους, ενημερωτικές επισκέψεις στα προγράμματα του ΣΚΕ Αθηένου, παρακολούθηση της παρασκευής χαλουμιού από εθελόντριες στην παραδοσιακή πατρική κατοικία του Καλλίνικου Μοναχού, συζητήσεις στρογγύλης τραπέζης με ειδικούς και κεντρικό θέμα «Ο COVID -19 και οι κοινωνικές του επιπτώσεις στην Ευρώπη – πώς αντέδρασε ο εθελοντισμός για να αντιμετωπίσει αυτές τις επιπτώσεις», εργαστήριο μεταξύ γενεών: Διάλογος με Ευρωπαίους πολίτες στην Αθηένου «Η απάντηση του εθελοντισμού στην πανδημία COVID-19» και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με τους συμμετέχοντες και άλλα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο του Δήμου Αθηένου, να γευτούν την κυπριακή κουζίνα και να ενημερωθούν για την ημικατοχή και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου της Αθηένου.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €148.000 και καλύπτεται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

 

Από τον Δήμο Αθηένου                                                                                            3  Ιουνίου 2022