Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΟΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ+» ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ URBACT

Επέστρεψε στην Κύπρο την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 η ομάδα του Δήμου Αθηένου που με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κυριάκο Καρεκλά παρέστη στην 3η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού+», του Προγράμματος URBACT, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Aljustrel (Αλτζιουστρέλ) της Πορτογαλίας τη Δευτέρα και την Τρίτη, 11 και 12 Απριλίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από όλες τις συμμετέχουσες πόλεις του Δικτύου. 4 από τον Δήμο Αθηένου (Επικεφαλής Εταίρος), 3 από την Αγιά της Ελλάδας, 4 από την Banska Stiavnica της Σλοβακίας, 5 από το Vilani-Rezekne της Λετονίας και ο Δήμαρχος και αρκετά άτομα από τη φιλοξενούσα πόλη Aljustrel της Πορτογαλίας. Επίσης παρευρέθηκαν  η ειδική εμπειρογνώμονας που χρηματοδοτείται απ’ ευθείας από το Πρόγραμμα κ. Maria Joao Filgueiras Rauch.

Η συνάντηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού καλύφθηκαν όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί. Αυτή άρχισε με καλωσόρισμα και χαιρετισμό από εκπρόσωπο του Δημάρχου της φιλοξενούσας πόλης Aljustrel της Πορτογαλίας. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ως ο Δήμαρχος του επικεφαλής εταίρου, καλωσόρισε όλους με τη σειρά του και αναφέρθηκε στους στόχους της συνάντησης και του Δικτύου.

Στη συνέχεια έγινε ανασκόπηση της μέχρι σήμερα προόδου μεταφοράς των στοιχείων της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες πόλεις του Δικτύου, επίσκεψη σε έργα του Aljustrel που σχετίζονται με τα στοιχεία εθελοντισμού της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου, παρουσιάσεις για πρόγραμμα με σχολεία και το Πανεπιστήμιο Ηλικιωμένων, στο οποίο έγινε επίσκεψη, καθώς και με ειδική ομάδα εθελοντισμού. Έγινε ενημέρωση για τοπικά και εθνικά προγράμματα εθελοντισμού και επισκέψεις σε παλιό ορυχείο πυρίτη που διατηρείται και καθίσταται επισκέψιμο στα πλαίσια ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και άλλων έργων της πόλης.

Επίσης ο Δήμος Αθηένου, ως ο επικεφαλής εταίρος, βοήθησε τους άλλους εταίρους στα οικονομικά θέματα του Δικτύου και πώς να τα διαχειριστούν και σε θέματα διάχυσης των αποτελεσμάτων του Προγράμματος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου, όπου καθορίσθηκαν και οι τελικές ημερομηνίες όλων των συναντήσεων που θα ακολουθήσουν μέχρι τη λήξη του Προγράμματος. Η επόμενη συνάντηση ορίσθηκε στην πόλη Vilani-Rezekne της Λετονίας και θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιουλίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Δήμαρχος Αθηένου είχε 2 συναντήσεις με τον Δήμαρχο της πόλης Aljustrel κ. Carlos Teles, του παρέδωσε δώρα και τον κάλεσε να επισκεφθεί την Αθηένου. Επίσης συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και μελέτησαν τρόπους περαιτέρω σύσφιγξης των δεσμών των δύο πόλεων. Ο κ. Teles αποδέχθηκε πρόσκληση του Δημάρχου Αθηένου όπως επισκεφθεί την Αθηένου, στα πλαίσια του Δικτύου Μεταφοράς, για να δει επί τόπου τα Προγράμματα του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό και να γνωρίσει από κοντά τον Δήμο Αθηένου. Η επίσκεψη θα διευθετηθεί μέσα στο 2022.

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 μήνες, θα ολοκληρωθεί τέλος του 2022 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικτύου είναι 550.000 ευρώ.