Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ – ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της τελευταίας πρόσκλησης προγραμμάτων CERV-2021-CITIZENS-TOWN για τα Δίκτυα Πόλεων, ο Δήμος συμμετείχε σε αρκετές προτάσεις ως εταίρος με διάφορους Ευρωπαίους συνεργάτες. Με χαρά ανακοινώνει ότι 5 από τις προτάσεις εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα αρχίσουν να υλοποιούνται το επόμενο διάστημα.

Τα 5 προγράμματα που εγκρίθηκαν είναι τα πιο κάτω:

  1. VOLUNTEU – Βασικό θέμα του προγράμματος είναι η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός των νέων ως απάντηση του πολίτη στην κρίση του COVID-19.

Επικεφαλής εταίρος είναι o Δήμος ALTEA της Ισπανίας και εκτός του Δήμου Αθηένου συμμετέχουν άλλοι 6 εταίροι από τις ακόλουθες Ευρωπαϊκές πόλεις: Ο Δήμος OPCINA KALNIK OPCINSKO VIJECE KALNIK της Κροατίας και οι οργανισμοί INDUSTRY DISRUPTORS GAME CHANGERS της Αθήνας-Ελλάδα, HELLENIC INSTITUTE OF CULTURAL DIPLOMACY NETHERLANDS της πόλης Ρόττερνταμ-Ολλανδία, ASSOCIAZIONE INCO της πόλης Μολφέττα-Ιταλία, ASSOCIACAO JUVENIL DE DEAO – AJD της πόλης Viana Do Castelo της Πορτογαλίας και ASOCIATIA SCOUT SOCIETY της πόλης Targu Jiu της Ρουμανίας.

Διάρκεια του προγράμματος: 24 μήνες.

Προϋπολογισμός του Προγράμματος: €148.000.

  1. UPARTICIPATE – Βασικό θέμα του προγράμματος είναι η συμμετοχή των πολιτών και η κοινωνική ένταξη εθνικών μειονοτήτων σε τοπικό επίπεδο.

Επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος MANISES της Ισπανίας και εκτός του Δήμου Αθηένου συμμετέχουν άλλοι 6 εταίροι από τις ακόλουθες Ευρωπαϊκές πόλεις: Ο Δήμος           OPCINA KALNIK OPCINSKO VIJECE KALNIK της Κροατίας, και οι οργανισμοί INDUSTRY DISRUPTORS GAME CHANGERS της Αθήνας-Ελλάδα, HELLENIC INSTITUTE OF CULTURAL DIPLOMACY NETHERLANDS της πόλης Ρόττερνταμ-Ολλανδία, ASSOCIAZIONE INCO της πόλης Μολφέττα-Ιταλία, ASSOCIACAO JUVENIL DE VIANA DO CASTELO της ομώνυμης πόλης της Πορτογαλίας και ASOCIATIA SCOUT SOCIETY της πόλης Targu Jiu της Ρουμανίας.

Διάρκεια του προγράμματος: 18 μήνες.

Προϋπολογισμός του Προγράμματος: €148.000.

  1. RE-ACT – Βασικό θέμα του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τον προβληματισμό σχετικά με τις κύριες επιπτώσεις που είχε ο COVID 19 σε τοπικό επίπεδο στη ζωή της πόλης και ειδικότερα στις νεότερες γενιές, ιδίως όσον αφορά την ευημερία και την ψυχική υγεία.

Επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος MURCIA της Ισπανίας και εκτός του Δήμου Αθηένου συμμετέχουν άλλοι 6 εταίροι από τις ακόλουθες Ευρωπαϊκές πόλεις: Οι Δήμοι AMSTERDAM της Ολλανδίας, KEKAVA της Λετονίας, GRAD SIBENIK της Κροατίας, TORINO της Ιταλίας, SUCEAVA της ομώνυμης πόλης της Ρουμανίας και ο οργανισμός PRO ARBEITKREIS OFFENBACH της πόλης Dietzenbach-Γερμανία.

Διάρκεια του προγράμματος: 24 μήνες.

Προϋπολογισμός του Προγράμματος: €147.860.

  1. GREENEU – Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τη συζήτηση μεταξύ των νέων, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από την τρέχουσα κρίση και αναζητούν τους δικούς τους χώρους για συμμετοχή στην κοινωνία και να τους βοηθήσει για μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με το μέλλον και τη βιωσιμότητα της Ευρώπης μέσα από τις τοπικές κοινωνίες.

Επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος DOLORES της Ισπανίας και εκτός του Δήμου Αθηένου συμμετέχουν άλλοι 6 εταίροι από τις ακόλουθες Ευρωπαϊκές πόλεις: Οι Δήμοι ΦΑΡΚΑΝΤΟΝΑ της Ελλάδας, AMARANTE της Πορτογαλίας, CERVIA της Ιταλίας, OPCINA KALNIK OPCINSKO VIJECE KALNIK της Κροατίας και οι οργανισμοί KARCAG VAROSI ONKORMANYZAT της πόλης Karcag της Ουγγαρίας και ASSOCIATION FOR DEVELOPING VOLUNTARY WORK NOVO MESTO της πόλης Novo Mesto της Σλοβενίας.

Διάρκεια του προγράμματος: 24 μήνες.

Προϋπολογισμός του Προγράμματος: €148.000.

  1. LOCALEUCHARTER – Ο επιδιωκόμενος στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της τοπικής διακυβέρνησης των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών δήμων, καθώς και η ενίσχυση του ρόλου των τοπικών δημόσιων διοικήσεων στην ολοκλήρωση της σύγχρονης Ευρώπης και στον ρόλο τους να είναι κοντά στους πολίτες τους.

Επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος VALENCIA της Ισπανίας και εκτός του Δήμου Αθηένου συμμετέχουν άλλοι 6 εταίροι από τις ακόλουθες Ευρωπαϊκές πόλεις: Οι Δήμοι AMARANTE της Πορτογαλίας, CERVIA της Ιταλίας και LARISSA της Ελλάδας και οι οργανισμοί ASOCIATIA SE POATE της πόλης Chiajna της Ρουμανίας, Klub Sportowy “BUDOWLANI” της πόλης Lodz της Πολωνίας και HELLENIC INSTITUTE OF CULTURAL DIPLOMACY NETHERLANDS της πόλης Ρόττερνταμ-Ολλανδία.

Διάρκεια του προγράμματος: 18 μήνες.

Προϋπολογισμός του Προγράμματος: €148.000.

Με τη συμμετοχή του σε όλα τα προγράμματα ο Δήμος Αθηένου θα βοηθήσει τους νέους και όχι μόνον της Αθηένου να έρθουν σε επαφή με άλλους συμμετέχοντες, βοηθώντας τους να επιτελέσουν τους σκοπούς των Προγραμμάτων, αφού θα γίνουν συναντήσεις σε όλες τις πόλεις των εταίρων. Παράλληλα, με τις 5 συναντήσεις που θα γίνουν στην Αθηένου θα βοηθήσει την τοπική οικονομία, τα αγροτουριστικά καταλύματα, τα εστιατόρια κλπ.

Όλα τα έξοδα των προγραμμάτων καλύπτονται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.