Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΈΤΕΙΟ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 – 59

Ενόψει των συνεχιζόμενων εξελίξεων και των έκτακτων μέτρων που ισχύουν λόγω της εξάπλωσης του Κορωνοϊού στην Κύπρο, ο Δήμος Αθηένου ανακοινώνει ότι οι επίσημοι εορτασμοί των Εθνικών μας Επετείων 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955 – 59 δυστυχώς δεν μπορούν να λάβουν χώρα με παρελάσεις και άλλου είδους μαζικές εκδηλώσεις απόδοσης τιμής και δόξας στους αγώνες, στους ήρωες και στη θυσία τους. Έτσι, στην Αθηένου προγραμματίζονται τα πιο κάτω:

α. Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου. Φέτος γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική  Επανάσταση και την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821. Η Εθνική Επέτειος θα εορτασθεί με Δοξολογία, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην Εκκλησία Παναγίας Χρυσελεούσας στην Αθηένου.

Λόγω των μέτρων που ισχύουν, καλείται το κοινό να τηρήσει τα Διατάγματα και όσοι δεν θα παραστούν στην εκκλησία, να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία μέσω του καναλιού της Εκκλησίας στο Youtube.

β. Εθνική Επέτειος 1ης Απριλίου. Η Εθνική Επέτειος θα εορτασθεί με Δοξολογία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στην Εκκλησία Παναγίας Χρυσελεούσας στην Αθηένου. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των ηρώων στο Κοιμητήριο Αθηένου και κατάθεση στεφάνων, νοουμένου ότι αυτό θα επιτρέπεται από τα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Ανάλογα με τα Διατάγματα που θα ισχύουν την 1η Απριλίου, θα ενημερωθούν έγκαιρα όλοι οι οποίοι θα δηλώσουν συμμετοχή για την κατάθεση στεφάνων. Παρακαλείται ο κάθε Φορέας να εκπροσωπηθεί στο Κοιμητήριο με μόνον έναν εκπρόσωπο.

Ας επιδείξουμε όλοι την απαιτούμενη συνεργασία, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που περνούμε. Είναι σημαντική η προσήλωση στα Διατάγματα και στην προστασία όλων μας από τον ιό. Η τιμή και η δόξα στο έπος του 1821 και του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 θα αποδοθούν όπως αρμόζει, λόγω όμως της κατάστασης αυτό μπορεί να γίνει και χωρίς μαζικές εκδηλώσεις.

Από τον Δήμο Αθηένου
18 Μαρτίου 2021