Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΟΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ+» ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ URBACT

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, επικεφαλής 4-μελούς ομάδας αποτελούμενης από τον κ. Δημήτρη Κουζαπά, Συντονιστή της Τοπικής Ομάδας URBACT Αθηένου στο Δίκτυο Μεταφοράς «Πόλεις Εθελοντισμού+», την κ. Παναγιώτα Πάντζιαρου, Γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής του Σ.Κ.Ε Αθηένου και μέλος της Τοπικής Ομάδας URBACT και την κ. Σταυρούλα Γεωργίου, υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος και μέλος της Τοπικής Ομάδας URBACT,  αναχωρεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 για την πόλη Aljustrel (Αλτζιουστρέλ) της Πορτογαλίας, όπου τη Δευτέρα και την Τρίτη, 11 και 12 Απριλίου 2022, θα λάβει χώρα η 3η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού+», του Προγράμματος URBACT.

Εταίροι του Δικτύου είναι οι πόλεις: Αθηένου της Κύπρου (Επικεφαλής Εταίρος), Αγιά της Ελλάδας, Aljustrel της Πορτογαλίας, Banska Stiavnica της Σλοβακίας και Vilani-Rezekne της Λετονίας.

Τη συνάντηση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος της φιλοξενούσας πόλης Aljustrel της Πορτογαλίας και ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ως ο Δήμαρχος του επικεφαλής εταίρου.

Στη συνάντηση θα γίνει ανασκόπηση της μέχρι σήμερα προόδου μεταφοράς των στοιχείων της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες πόλεις του Δικτύου, επίσκεψη σε έργα του Aljustrel που σχετίζονται με τα στοιχεία εθελοντισμού της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου, παρουσιάσεις για πρόγραμμα με σχολεία και το Πανεπιστήμιο Ηλικιωμένων, καθώς και με ειδική ομάδα εθελοντισμού. Θα γίνει ενημέρωση για τοπικά και εθνικά προγράμματα εθελοντισμού, ενώ ο Δήμος Αθηένου, ως ο επικεφαλής εταίρος, θα βοηθήσει τους άλλους εταίρους στα οικονομικά θέματα του Δικτύου του καθ’ ενός και πώς να τα διαχειριστούν και σε θέματα διάχυσης των αποτελεσμάτων. Τέλος θα γίνει συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου, με σύντομη περίληψη της εργασίας της κάθε Τοπικής Ομάδας μέχρι τώρα και τι θα γίνει στο μέλλον.

Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 μήνες, θα ολοκληρωθεί τέλος του 2022 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικτύου είναι 550.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, απ’ ευθείας από το URBACT χρηματοδοτείται το κόστος Ειδικού Εμπειρογνώμονα του Δικτύου, που βοηθά στη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες 4 Ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο.