Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ LEADER

Την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 και ώρα 9 π.μ., λαμβάνοντας όλα τα μέτρα εναντίον του Κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Δήμου Αθηένου η υπογραφή εκτέλεσης τριών Συμβάσεων για συγχρηματοδοτούμενα έργα από το Καθεστώς 19.2 – Δράση 19.2.3.2: «Δημόσιες Υποδομές Μικρής Κλίμακας», που υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης LEADER Επαρχιών Λάρνακας- Αμμοχώστου 2014-2020 και που είχε προκηρυχθεί από την Ομάδα Τοπικής Δράσης «Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου ΛΤΔ», σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, τον Κυπριακό Οργανισμό Πληρωμών και το Τμήμα Γεωργίας. Τα έργα για τα οποία υπογράφηκαν οι συμβάσεις και οι επιτυχόντες εργολάβοι είναι ως πιο κάτω:

α. Ανάπλαση της Πλατείας της Βρύσης και Περιβάλλοντος Χώρου στον Πυρήνα του Δήμου Αθηένου, για ποσό €177.869,03+ΦΠΑ, Εργολάβος «Επιχειρήσεις Αδελφοί Στέλιου Κούννα Λτδ».

β. Συντήρηση/Αποκατάσταση της πρόσοψης της διατηρητέας παραδοσιακής οικοδομής «Χαρίδημου Χατζηχάρου» στον Πυρήνα του Δήμου Αθηένου, για ποσό €25.964,68+ΦΠΑ, Εργολάβος «Επιχειρήσεις Αδελφοί Στέλιου Κούννα Λτδ».

γ. Αναβάθμιση του Κωνσταντίνειου Δημοτικού  Πάρκου Αθηένου – Εξωτερικός Φωτισμός, για ποσό €16.575,00+ΦΠΑ, Εργολάβος Εταιρεία «CH P SPECIAL LIGHTS CO LTD».

Τις συμβάσεις υπόγραψαν ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς, με εκπροσώπους των επιτυχόντων προσφοροδοτών σχετικών διαγωνισμών που προκήρυξε ο Δήμος Αθηένου, παρουσία του αρχιτέκτονα-μελετητή κ. Ανδρέα Κυπριανού και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τα τρία έργα είναι σημαντικής σημασίας για τον Δήμο Αθηένου, ενώ σύντομα αναμένεται και η υπογραφή συμβάσεων για άλλα δύο έργα του ιδίου σχεδίου, την Αναβάθμιση του Κωνσταντίνειου Δημοτικού  Πάρκου Αθηένου – Παιδική Χαρά και Ανεμόμυλος και τη Συντήρηση/Αποκατάσταση της πρόσοψης της διατηρητέας παραδοσιακής οικοδομής «Κώστα Ππούρου» στον Πυρήνα του Δήμου Αθηένου.

Ο Δήμος Αθηένου θα καταβάλει μόνον 16,65% των εγκριθέντων ποσών των έργων, ενώ το υπόλοιπο θα καταβληθεί από Ευρωπαϊκή και άλλη Κρατική Χρηματοδότηση.