Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, στην Κύπρο και στο εξωτερικό,

Το Πάσχα, η λαμπρότερη γιορτή των Ορθόδοξων Χριστιανών και κυρίως εμάς των Ελλήνων, έφτασε. Ο Χριστός σταυρώθηκε για να μας σώσει από τις αμαρτίες μας και Αναστήθηκε, ως προ είπε.  Δυστυχώς φέτος θα το γιορτάσουμε μακριά από την εκκλησία μας, χωρίς συγγενείς και φίλους, απομονωμένοι στο σπίτι, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, που άλλαξε τη ζωή μας.

Κάθε χρόνο προσμέναμε την Ανάσταση του Χριστού και αυτό μας γέμιζε με πολλά συναισθήματα αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας, συγκίνησης, πίστης και Ελπίδας. Φέτος όλα αυτά τα συναισθήματα τα βιώνουμε όλοι, αλλά εν μέσω Κορωνοϊού, ενός ιού που άλλαξε τη ζωή μας και μας κρατά καθηλωμένους. Δεν τα βάζουμε όμως κάτω και θετικά προσπαθούμε για το καλύτερο, για μας, για τους συνανθρώπους μας, για την Αθηένου μας.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω ξανά δημόσια όλους αυτούς τους υπέροχους Αθηενίτες, φορείς, άτομα, οργανώσεις και εταιρείες, που, έχοντας στον νου τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, είχαν ψηλά το αίσθημα της προσφοράς. Με προϊόντα που διέθεσαν, με χρηματική βοήθεια, με την εθελοντική κατασκευή μασκών και άλλα, βοήθησαν ώστε τα άτομα αυτά, παρά τον δύσκολο εγκλωβισμό λόγω των υποχρεωτικών μέτρων για την πανδημία, να περάσουν αξιοπρεπώς αυτές τις γιορτινές μέρες.

Οι ανάγκες βέβαια είναι πάρα πολλές και συνεχείς και όσοι μπορούν να βοηθήσουν, με οποιοδήποτε τρόπο, είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες εκφράζω ξανά προς τους υπέροχους εθελοντές μας, που ήταν συνεχώς μαζί μας, με το αίσθημα της εθελοντικής προσφοράς στα ύψη.

Πραγματικά όλοι οι πιο πάνω έδειξαν γιατί η Αθηένου πήρε το Ευρωπαϊκό Βραβείο ως Πόλη Καλής Πρακτικής URBACT για τον Εθελοντισμό της και ηγείται ευρωπαϊκού προγράμματος για μεταφορά της Πρακτικής του Εθελοντισμού της σε άλλες 7 ευρωπαϊκές πόλεις.

Εύχομαι από βάθους καρδίας σύντομα να είναι παρελθόν η πανδημία και τα προβλήματα που προκάλεσε ο Κορωνοϊός, χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα σε κανένα μας και να γιορτάσουμε πραγματική Ανάσταση, χωρίς τον ιό, έστω και καθυστερημένα. Γιατί ο Χριστός είναι μαζί μας και θα μας βοηθήσει να γιορτάσουμε την Ανάστασή του σύντομα.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

Μείνετε σπίτι, εφαρμόστε μέτρα αυτοπροστασίας και σύντομα θα είμαστε εμείς οι νικητές!!!

 

Κυριάκος Καρεκλάς
15 Απριλίου 2020