Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα «Η ζωή και το περιβάλλον της Αθηένου»

Ο Δήμαρχος  Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, με περιορισμένους καλεσμένους λόγω των πολλών κρουσμάτων Κορωνοϊού και με τήρηση όλων των μέτρων, τέλεσε τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας του Δήμου με θέμα «Η ζωή και το περιβάλλον της Αθηένου», την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 στις 19:00 στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου.

Η έκθεση περιλαμβάνει όλες τις φωτογραφίες που υποβλήθηκαν στα πλαίσια ανοικτού Διαγωνισμού Φωτογραφίας που είχε προκηρύξει ο Δήμος Αθηένου με το ίδιο θέμα.

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος Αθηένου τόνισε ότι στόχος του Διαγωνισμού ήταν να προωθήσει τη δημιουργικότητα και να κινήσει το ενδιαφέρον μεταξύ ερασιτεχνών φωτογράφων και παράλληλα να προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουν οι ενδιαφερόμενοι τις πολλές ομορφιές της Αθηένου και των ανθρώπων της.

Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού έγινε από ανεξάρτητη 6μελή Κριτική Επιτροπή η οποία ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηένου και η οποία απαρτιζόταν από τους:

Δέσποινα Παστού,  Αντρέα Χατζηκυπριανού και  Μάρω Παπουή,  Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,  Νατάσα Γεωργίου – Καρούσιου,  Δημοτικό Γραμματέα, Γιώργο Κωνσταντίνου – Άτομο με Ειδικές Γνώσεις  στο αντικείμενο και τη Στέλλα Ζορπά – εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, τους οποίους ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την εξαιρετική υπηρεσία που επιτέλεσαν και για τον ελεύθερο χρόνο που αφιέρωσαν.

Στα πλαίσια του Διαγωνισμού απονεμήθηκαν τα πιο κάτω βραβεία:

  • 1ο Βραβείο – στη Φωτογραφία με τίτλο «Άγρια Μεσαρκά», της  Δανάης Ιεροδιακόνου.
  • 2ο Βραβείο – στη Φωτογραφία με τίτλο «Στη στράτα του Κάστρου», της Μαρίας Φάνου.
  • 3ο Βραβείο – στη Φωτογραφία με τίτλο «Η εποχή του Θερισμού», της Έλενας Σταύρου.

Συμβολικά και ως ένδειξη εκτίμησης για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους, ο Δήμος Αθηένου αποφάσισε την παραχώρηση χρηματικού βραβείου €200, €150 και €100 στις πρώτες τρεις φωτογραφίες που διακρίθηκαν και την απονομή επαίνου σε όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν:

Ευανθία Χάβα, Πέτρος Καποδίστριας, Ιωάννα Βασιλείου και Αντώνης Μαρμαράς.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε πολύ όλους τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους και τις ωραίες φωτογραφίες που υπόβαλαν, ενώ ανέφερε ότι πολλές από τις φωτογραφίες του διαγωνισμού έχουν χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο Αθηένου στην έκδοση του επιτραπέζιου ημερολογίου του Δήμου για το 2022 που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, ενώ ευχαρίστησε τη νέα Αθηενίτισσα αρχιτέκτονα Έλενα Σταύρου, η οποία οικειοθελώς και αφιλοκερδώς φιλοτέχνησε το ημερολόγιο.

Η Έκθεση θα μείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2022, όλες τις εργάσιμες ώρες.