Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Εγκαίνια του Μνημείου «Χάνι Μεστάνα» – 9.11.18

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων,  Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηένου, ανακοινώνουν ότι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:30, θα γίνουν τα εγκαίνια της οικοδομής γνωστής ως «Χάνι του Μεστάνα», η οποία είναι κηρυγμένη σε Αρχαίο Μνημείο Α΄ Πίνακα.

Τα εγκαίνια, που έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη, θα τελέσει η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου.  Η εκδήλωση θα σημάνει την ολοκλήρωση των δράσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον εορτασμό του Ευρωπαϊκού Έτους για την Πολιτιστική Κληρονομιά 2018, που ορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας ανάδειξης του πολιτισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η οικοδομή γνωστή ως «Χάνι του Μεστάνα» αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Αθηένου. Από το τέλος του 19ου μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα λειτουργούσε ως πανδοχείο (χάνι), εξυπηρετώντας κυρίως τους αγωγιάτες και τους εμπόρους που περνούσαν από την Αθηένου καθ’οδόν προς Λάρνακα ή Λευκωσία. Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης έγιναν από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, με συνεισφορά του Δήμου Αθηένου, και ολοκληρώθηκαν το 2017.