Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ

Αγαπητοί συνδημότες/αγαπητές συνδημότισσες,

Απευθύνομαι σε σας για να σας ενημερώσω για το θέμα της ασφάλτωσης δρόμων του Δήμου μας.

Μετά από πολλές και επίπονες προσπάθειες, καταφέραμε να εγκριθεί για το 2019 από την κυβέρνηση ποσό €300.000 για ασφάλτωση δρόμων που καταστράφηκαν λόγω της τοποθέτησης του αποχετευτικού συστήματος λυμάτων.  Το εγκριμένο ποσό δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στον ΄Επαρχο Λάρνακας, που ζήτησε προσφορές, υπόγραψε σύμβαση με τον επιτυχόντα προσφοροδότη και είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση της εργασίας.

Από την πρώτη στιγμή έναρξης του έργου παρουσιάσθηκαν προβλήματα με τον εργολάβο ως προς την πρόοδο της εκτελούμενης εργασίας.  Οι υπηρεσίες του Επάρχου, σε πλήρη συνεργασία μαζί μας, κατέβαλλαν συνεχείς προσπάθειες για επίλυσή τους,  ενώ επέτρεψαν την αφαίρεση του ασφάλτου σε αρκετούς δρόμους, ώστε να είναι έτοιμοι για άμεση έγκαιρη ασφάλτωση και έτσι να ολοκληρωθεί η ασφάλτωση όλων των δρόμων που καθορίσθηκαν.  Παράλληλα, να μην απωλεσθεί ποσό από τις εγκριμένες πιστώσεις.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες συνεχών αναβολών, μη κανονικής συνέχισης ή διακοπής της ασφάλτωσης και ταλαιπωρίας του κοινού της Αθηένου.  Υποσχέσεις για άμεση έναρξη και εκτέλεση της εργασίας ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.  Ως Δήμαρχος κατέβαλα υπεράνθρωπες προσπάθειες, τόσο προς το γραφείο του Επάρχου, όσο και προς τον εργολάβο, για επίσπευση εκτέλεσης της εργασίας.  Το αποτέλεσμα ήταν να πληροφορηθώ το απόγευμα της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου ότι υπάρχει έλλειψη ασφάλτου στην αγορά, λόγω της μη εξεύρεσης πλοίων για τη μεταφορά ασφάλτου, εξαιτίας τροποποιήσεων που κάνουν στα πλοία οι πλειοκτήτες για να είναι συμβατά από την 1/1/2020 με Ευρωπαϊκή Οδηγία για αντικατάσταση του μαζούτ στις βιομηχανίες με ντίζελ, για μείωση των ρύπων.

Παρά τις προσπάθειές μας για εξεύρεση ασφάλτου από απόθεμα σε άλλες εταιρείες, ώστε να καταστεί δυνατή η ασφάλτωση των δρόμων στους οποίους αφαιρέθηκε στρώση τους, αυτό κατέστη αδύνατον, λόγω μη ύπαρξης αποθεμάτων.

Η παρούσα στέλνεται για ενημέρωση όλων των δημοτών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που επηρεάζονται οι κατοικίες τους ότι, δυστυχώς, παρά τις μεγάλες μας προσπάθειες οι δρόμοι δεν θα ασφαλτωθούν πριν τα Χριστούγεννα και το  τέλος του χρόνου.  Το μόνον ευτυχές είναι ότι πετύχαμε να μην απωλεσθούν οι πιστώσεις και τόσο οι εκσκαφέντες δρόμοι, όσο και όσοι προγραμματίσθηκαν από την αρχή, θα ασφαλτωθούν αρχές του 2020.

Παρ’ όλον που ως Τοπική Αρχή δεν είχαμε ευθύνη για το πρόβλημα που παρουσιάσθηκε και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να επιλυθεί, ζητούμε από τους επηρεαζόμενους κατοίκους να δείξουν κατανόηση και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε αυτό να επιλυθεί το συντομότερο.

Γιατί στόχος και σκοπός του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών μας.

Επ’ ευκαιρία, ευχόμαστε σε όλους

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2020.

Κυριάκος Καρεκλάς
Δήμαρχος Αθηένου