Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 και της 1ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955

Οι παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και της Εθνικής Επετείου της 1ης Απριλίου θα διεξαχθούν σύμφωνα με το πρωτόκολλο Μαθητικών Παρελάσεων Εθνικών επετείων που έκδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.  Οι παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία του κοινού, τηρουμένων των Κανονισμών του ισχύοντος Διατάγματος του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν τη χρήση προστατευτικής μάσκας και την κατοχή Safe Pass από όλους τους συμμετέχοντες, στις παρελάσεις και το κοινό.

1. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

  • Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορτασθεί με Δοξολογία στην Εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσας, μετά τη Θεία Λειτουργία, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση.
  • Σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων στην παρέλαση και αφετηρία θα είναι η συμβολή της οδού Μελή Ζαχαριάδη με την οδό Αγίου Γεωργίου (μπροστά από την Εκκλησία Αγίου Γεωργίου).
  • Πορεία παρέλασης: Τα Τμήματα θα προχωρήσουν ευθεία προς την Κεντρική Πλατεία Εκκλησιών, όπου και θα βρίσκεται η εξέδρα των επισήμων για τον χαιρετισμό της παρέλασης. Ακολούθως τα Τμήματα θα προχωρήσουν ευθεία προς την οδό 28ης Οκτωβρίου, μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Ελευθερίας και μετά θα προχωρήσουν αριστερά, με ευθεία κατεύθυνση προς τα Εκπαιδευτήρια.

2. ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 1ης Απριλίου

  • Η Εθνική Επέτειος της 1ης Απριλίου 1955 θα εορτασθεί με Δοξολογία στην Εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσας στις 10:00 π.μ., χωροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Τριμιθούντος κ.κ. Βαρνάβα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση προς το Κοιμητήριο, επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων.
  • Πορεία παρέλασης: Τα Τμήματα θα παραταχθούν μπροστά από την Εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεούσας και μετά το πέρας της Δοξολογίας θα ξεκινήσουν σε πομπή προς το Κοιμητήριο Αθηένου. Συγκεκριμένα, από την Κεντρική Πλατεία Εκκλησιών θα προχωρήσουν προς την οδό Αγίου Γεωργίου και  θα πορευθούν προς την οδό Μελή Ζαχαριάδη. Η πορεία  θα συνεχίσει κατά μήκος της οδού Θεοκρίτου για το Κοιμητήριο.

3. Κύριο οδικό δίκτυο που θα επηρεάζεται από την όδευση των παρελάσεων ανάλογα, θα κλείσει από την Αστυνομία Αθηένου και καλείται το κοινό να συνεργασθεί.

4. Το κοινό που θα παρακολουθήσει τις παρελάσεις θα πρέπει να τηρήσει τις πρόνοιες των ισχυόντων Διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας για τον Κορωνοϊό, που αφορούν τη χρήση προστατευτικής μάσκας και την κατοχή SafePass. Επίσης, παρακαλείται να διατηρεί αποστάσεις, να αποφεύγει χειραψίες και γενικά κάθε άλλου είδους συμπεριφορές κοινωνικοποίησης και στενής επαφής, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.