Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Παρεμβάσεις του Δημάρχου Αθηένου και εκπροσώπου του ΟΚΥΠΥ για το Κέντρο Υγείας Αθηένου

Έκτισαν Κέντρο Υγείας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ στην Αθηένου, με στόχο να λειτουργήσει ως περιφερειακό ιατρικό κέντρο και εδώ και πολλούς μήνες, μόνο ένας παθολόγος βρίσκεται σε αυτό, παρά το γεγονός ότι δόθηκαν υποσχέσεις για στελέχωσή του.  

Όπως ανέφερε στον «Φ», ο δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, το Κέντρο Υγείας ολοκληρώθηκε πλήρως εδώ και έξι μήνες. «Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει να στελεχωθεί κατάλληλα με γιατρούς και να γίνει ένα περιφερειακό Κέντρο Υγείας. Μέχρι σήμερα μας έστειλαν μόνο μία γιατρό, η οποία είναι παθολόγος και εξετάζει τρεις φορές την εβδομάδα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηένου, η κοινότητα ζήτησε να λειτουργήσει ως περιφερειακό ιατρικό κέντρο, το Κέντρο Υγείας, προκειμένου να εξυπηρετούνται και οι διπλανές κοινότητες. «Έχουμε ζητήσει ακόμη όπως υπάρχει μόνιμος σταθμός ασθενοφόρου, γιατί λόγω της ακριτικότητας της περιοχής και λόγω του ότι βρισκόμαστε μακριά από αστικά κέντρα, κινδυνεύουν ζωές από την μη ύπαρξη ασθενοφόρου. Επίσης έχουμε ζητήσει να υπάρχει εφημερεύων γιατρός το Σαββατοκυρίακο, επειδή λόγω του ΓεΣΥ δεν υπάρχει καθόλου εξυπηρέτηση από γιατρούς τα Σαββατοκυρίακα και ο κόσμος μας κινδυνεύει. Πολλοί που ασθενούν το Σαββατοκυρίακο κινδυνεύουν μέχρι να πάνε στις Πρώτες Βοήθειες σε αστικά κέντρα», ανέφερε ο κ. Καρεκλάς.

Όπως λέει, ένα γεμάτο ιατρεία Κέντρο Υγείας παραμένει άδειο και οι μόνες ενέργειες που έγιναν, είναι να στελεχωθεί το οδοντιατρείο. «Εδώ και δύο χρόνια, μας υπόσχονταν ότι θα επανδρωθεί το ιατρικό Κέντρο. Ήρθε εδώ και ο υπουργός και ο τέως εκτελεστικός διευθυντής και άλλοι της ηγεσίας του ΟΚΥπΥ και συνέχεια μας έλεγαν ότι θα στελεχωθεί και πρόσφατα επανέλαβαν αυτές τις υποσχέσεις, αλλά είμαστε συνεχώς στο περίμενε. Έχει τόσο καιρό και είναι ένα κτήριο εκεί χωρίς γιατρούς και εξοπλισμό και οι κάτοικοι της Αθηένου, νιώθουν πολύ άσχημα με αυτό το θέμα».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο στο Κέντρο Υγείας μετέβη και ο υπουργός Υγείας μαζί με αξιωματούχους του ΟΚΥπΥ και ανέφεραν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του οργανισμού, ότι «άμεσα θα προωθηθούν οι διαδικασίες για σύντομη λειτουργία του Κέντρου ως Περιφερειακού Πολυδύναμου Κέντρου, στο οποίο θα υπάρχουν διάφορες ειδικότητες ιατρών, όπως παθολόγου, καρδιολόγου, ορθοπεδικού, ψυχολόγου, οδοντιάτρου, ωτορινολαρυγγολόγου, δερματολόγου κ.λπ.». Ακολούθησε ακόμη μία επίσκεψη αξιωματούχων του ΟΚΥπΥ, στις 4 Δεκεμβρίου του 2021, όπου με δημόσιες τοποθετήσεις τους είχαν αναφέρει πως «πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν τις τελικές τους αποφάσεις για το Κέντρο Υγείας, καθώς και για τη δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου στην Αθηένου».

Ο «Φ» επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατηπαντέλα, ο οποίος ανέφερε ότι η στελέχωση του Κέντρου Υγείας είναι ευθύνη του ΟΚΥπΥ. «Το θέμα είναι εις γνώση μου, είμαι ενήμερος και θα το δω όσο το δυνατόν πιο σύντομα», σημείωσε. Από πλευράς του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, όπως ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπος του Οργανισμού, «το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη».