Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Το 1925 η Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού της Γένοβας,  καθιέρωσε την 1η Ιουνίου ως Παγκόσμια ημέρα του παιδιού.

Η σκέψη μας είναι πάντα κοντά στα παιδιά. Πολλά είναι τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που ζουν στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί την κύρια βάση για την προστασία των παιδιών σε σχέση με την επιβίωση, την ανάπτυξη, τη μόρφωση, την ασφάλεια και την πρόσβαση σε υγιείς συνθήκες διαβίωσης.

Οι κίνδυνοι για τα παιδιά μας συνεχίζουν να υπάρχουν και μάλιστα αυξάνονται. Κίνδυνοι μέσω του διαδικτύου, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, η παραβατικότητα, η έκθεσή τους σε ψυχολογική, σωματική και σεξουαλική βία και τόσα άλλα.

Ως Δήμος δίνουμε μεγάλη σημασία στην ψυχαγωγία, την υποβοήθηση και την υποστήριξη των παιδιών ενάντια στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε συνεργασία με τους ειδικούς, τα σχολεία και τους γονείς.

Ο Δήμος Αθηένου κάθε χρόνο πρωτοστατεί με εκδηλώσεις που τιμούν τα παιδιά και την οικογένεια γενικά, καθιερώνοντας την πραγματοποίηση του «Φεστιβάλ του Παιδιού και της Οικογένειας». Φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο, από τις 5 – 9 μ.μ., με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά και όλη την οικογένεια, όπως ζωγραφική, χειροτεχνίες, πιλάτες, σκάκι, στίβο μάχης, υπαίθρια βιβλιοθήκη και άλλες δραστηριότητες, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και χορούς από διάφορα σχήματα, ντόνατς, μαλλί της γριάς, δωρεάν παγωτό από την οικογένεια Γεώργιου Πάρπα στη μνήμη του γιου τους Κυριάκου για όλα τα παιδιά και πολλές εκπλήξεις. Παράλληλα θα γίνεται ενημέρωση για τα εθελοντικά προγράμματα του Δήμου και την προώθηση σύζευξης των γενεών στον εθελοντισμό., ενώ θα γίνει  και η «μπουγάδα του εθελοντή».

Καλούνται όλοι, μικροί και μεγάλοι, να δώσουν το παρόν τους και να απολαύσουν μαζί μας μερικές ώρες χαράς, διασκέδασης και ξεγνιασιάς, βοηθώντας τα παιδιά μας να νιώσουν ότι είμαστε δίπλα τους, για τη σωστή ανάπτυξή και ένταξή τους στην κοινωνία.

 

 

Από τον Δήμο Αθηένου                                                                  1 Ιουνίου 2022