Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Χειμερινοί ψεκασμοί

Το Τμήμα Γεωργίας πληροφορεί τους παραγωγούς ότι στα πλαίσια εφαρμογής Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Διαχείρισης Εχθρών και Ασθενειών διανύεται περίοδος κατά την οποία συστήνονται οι χειμερινοί ψεκασμοί σε οπωρώνες και αμπελώνες. Σκοπός των χειμερινών επεμβάσεων είναι η μείωση των αρχικών πληθυσμών σημαντικών εχθρών (π.χ ψύλλα, ακάρεα κ.α) και των αρχικών μολυσμάτων σημαντικών ασθενειών (π.χ εξώασκος, μονίλια, βακτηριακό κάψιμο κ.α) κατά τη νέα βλαστική περίοδο, συμβάλλοντας σημαντικά στην αποτελεσματικότερη και
οικονομικότερη καταπολέμηση τους σε μεταγενέστερο στάδιο με τη λιγότερή εφαρμογή φυτοπροσταευτικών προϊόντων.

Οι χειμερινοί ψεκασμοί γίνονται στον πλήρη λήθαργο των δέντρων, με ήπιο καιρό, χωρίς βροχή, υγρασία ή άνεμο. Οι ψεκασμοί θα πρέπει να αποφεύγονται όταν επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες παγετού. Πρέπει να γίνεται καλή κάλυψη των βλαστών και στην περίπτωση που υπάρχει ιστορικό από ασθένειες φυλλώματος τότε πρέπει να ψεκάζονται και τα φύλλα που είναι στο έδαφος.

Για καταπολέμηση των εντομολογικών προβλημάτων συστήνεται η χρήση λαδιού (paraffinic oil) σε συνδυασμό ή όχι (ανάλογα με το ιστορικό προσβολών) με αδειοδοτημένο εντομοκτόνο για την καλλιέργεια που θα εφαρμοστεί. Για τις ασθένειες συστήνεται η εφαρμογή χαλκούχων σκευασμάτων όπως π.χ οξυχλωριούχος χαλκός κ.α.

Σχετικά με το συνδυασμό χαλκούχων σκευασμάτων με εντομοκτόνα ή/και με λάδι θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες που αναφέρονται στις ετικέτες των σκευασμάτων. Οι γεωργοί θα πρέπει επίσης να συμβουλεύονται τους γεωπόνους.

Συστήνεται στους παραγωγούς κατά τη χειμερινή περίοδο να διενεργούν, πέραν των ψεκασμών που στοχεύουν στη μείωση του μολύσματος ασθενειών της βλαστικής περιόδου, και ψεκασμούς για τη διαχείριση των ασθενειών ξύλου. Οι επεμβάσεις αυτές πρέπει να διενεργούνται αμέσως μετά το κλάδεμα καθώς και μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία δυνατό να δημιουργήσουν πληγές στα κλαδιά των οπωροφόρων.

Υπενθυμίζεται ότι, οι χρήστες φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στις ετικέτες των σκευασμάτων και να λαμβάνουν όλα τα ατομικά προστατευτικά μέτρα κατά τη χρήση τους.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στο Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο ΛΑΡΝΑΚΑΣ και στο τηλέφωνο 24202860.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
26 Ιανουαρίου, 2021