Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Το 1925 η Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού, της Γένοβας,  καθιέρωσε την 1η Ιουνίου ως Παγκόσμια ημέρα του παιδιού.

Ο Δήμος μας κάθε χρόνο πρωτοστατεί με εκδηλώσεις που τιμούν τα παιδιά και την οικογένεια γενικά, καθιερώνοντας την πραγματοποίηση της «Γιορτής του Παιδιού και της Οικογένειας». Για φέτος είχε προγραμματισθεί για άλλη μια φορά εκδήλωση στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο στις 5 Ιουνίου, με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά και όλη την οικογένεια. Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού που έπληξε την υφήλιο, αλλά και τον τόπο μας, οι εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί.

Η σκέψη μας όμως συνεχίζει να είναι κοντά στα παιδιά. Πολλά είναι τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που ζουν στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί την κύρια βάση για την προστασία των παιδιών σε σχέση με την επιβίωση, την ανάπτυξη, τη μόρφωση, την ασφάλεια και την πρόσβαση σε υγιείς συνθήκες διαβίωσης.

Οι κίνδυνοι για τα παιδιά μας συνεχίζουν να υπάρχουν και μάλιστα αυξάνονται. Κίνδυνοι μέσω του διαδικτύου, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, η παραβατικότητα, η έκθεσή τους σε ψυχολογική, σωματική και σεξουαλική βία και τόσα άλλα.

Ως Δήμος δίνουμε μεγάλη σημασία στην ψυχαγωγία, την υποβοήθηση και την υποστήριξη των παιδιών ενάντια στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε συνεργασία με τους ειδικούς, τα σχολεία μας και τους γονείς. Και ελπίζουμε η πανδημία και ο Κορωνοϊός σύντομα να είναι παρελθόν, ώστε να μπορέσουμε να ξαναρχίσουμε τις πολλές εκδηλώσεις μας, που στόχο έχουν και τη σωστή δραστηριοποίηση και ορθή ψυχαγωγία και των παιδιών μας, κάθε ηλικίας.