Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Ο ΚΡΑΝΙΑΚΟΣ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ»

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:30, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου θα παρουσιασθεί το βιβλίο του ηθοποιού και  συγγραφέα Αντρέα Νικολαΐδη «Ο Κρανιακός Ιππόκαμπος».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηένου, ο οποίος στηρίζει διαχρονικά εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν το πολιτιστικό επίπεδο και συνεισφέρουν στην παιδεία και στην αναβάθμιση της γνώσης και της δημιουργικής σκέψης των δημοτών του.  Η παρουσίαση του βιβλίου του Αθηενίτη δημιουργού φιλοξενείται με ιδιαίτερη χαρά στη γενέτειρά του και η όλη παρουσίαση θα πλαισιώνεται από Αθηενίτες, ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Την παρουσίαση ανέλαβε να συντονίζει η δημοσιογράφος Δόξα Κωμοδρόμου. Ο Ανδρέας Αντζουλής, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα είναι ο κύριος ομιλητής με θέμα «Οι ψυχογραφικοί καλπασμοί του Κρανιακού Ιππόκαμπου. Τα περιθώρια της δημιουργίας και η δημιουργία του περιθωρίου». Ο Μιχάλης Χατζηπιερής, προπονητής ποδοσφαίρου και ποιητής, στη δική του παρέμβαση θα μιλήσει με θέμα «Ο Θυμωμένος Ιππόκαμπος» και ο συγγραφέας Ιάκωβος Χατζηπιερής θα κάνει τη δική του φιλική παρέμβαση.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Βασίλης Μιχαήλ. Την όλη εκδήλωση θα διανθίσει στο πιάνο ο Χαράλαμπος Σόλωνος.

Λίγα Λόγια για τον Αντρέα Νικολαΐδη και το βιβλίο.

Ο Αντρέας Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1983 και κατάγεται από την Αθηένου. Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Τμήμα Ιστορίας και Λογοτεχνίας των Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών. Είναι απόφοιτος της Σχολής Βλαδίμηρος Καυκαρίδης και κάτοχος Μάστερ Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ως ηθοποιός συμμετείχε σε θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Ως σεναριογράφος συνεργάζεται με το ΡΙΚ για συγγραφή και επιμέλεια σεναρίου. Έχει γράψει και διασκευάσει θεατρικά που ανέβηκαν στις θεατρικές σκηνές της Κύπρου. Ασχολείται με ποίηση και πεζογραφία και έκανε την πρώτη του συγγραφική εμφάνιση με τον Κρανιακό Ιππόκαμπο, από τις Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ.

Το βιβλίο παρουσιάζει μια συναρπαστική ιστορία που κρατά τον αναγνώστη σε εγρήγορση μέχρι το τέλος και αποτελεί ένα σύγχρονο συγγραφικό έργο που στοχεύει στο να ξυπνήσει τον κρανιακό ιππόκαμπο του αναγνώστη, για να καλπάζει με ένταση για νέα και συναρπαστικά ταξίδια.