Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Πραγματοποίηση 2ης συνάντησης στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2021 στην πόλη Smolyan της Βουλγαρίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «AGORA – Democratic Values & Culture in Europe», στα πλαίσια της Πρόσκλησης EUROPE FOR CITIZENS, η οποία έλαβε χώρα στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2021, στον Δήμο  Smolyan της Βουλγαρίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν, με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Αθηένου κ. Παύλο Σπύρου, 10 εκπρόσωποι του Δήμου Αθηένου, που είναι ο Επικεφαλής Εταίρος, εκπρόσωποι των Δήμων Smolyan της Βουλγαρίας, Cinicello Balsamo της Λομβαρδίας – Ιταλίας και Santa Maria Da Feira της Πορτογαλίας, καθώς και εκπρόσωποι του Οργανισμού «Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων»  Αθήνας – Ελλάδας.

Το πρόγραμμα AGORA έχει σαν κεντρικό του άξονα τον ανοικτό διάλογο σε δημόσιο χώρο, μέσω της πειραματικής μεθόδου διαλόγου και συμμετοχής, όπως στην Αρχαία Αθήνα. Παράλληλα, προωθεί την αντίληψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών. Βοηθά τους συμμετέχοντες, διευκολύνοντας το συναισθηματικό τμήμα της γνώσης, ενώ ενδυναμώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις. Επιπρόσθετα, δημιουργεί δεξιότητες επικοινωνίας και συζήτησης μέσα στην ομάδα και προωθεί τη δημιουργία ενός ευρύτερου πλαισίου επικοινωνίας από κοινωνιολογικής απόψεως.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €143.640 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Οι βασικοί στόχοι της 2ης συνάντησης ήταν να δώσει στους συμμετέχοντες καλύτερη γνώση της διαδικασίας χάραξης πολιτικής και των δημοκρατικών διαδικασιών, να εργαστούν οι συμμετέχοντες στο θέμα του δομημένου διαλόγου και πώς να εμπλέξουν όλους τους νέους, πώς να ενθαρρυνθούν  οι νέοι να είναι πιο ενεργοί και να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί, αλλά και να μάθουν να συνεργάζονται μαζί για το ευρύτερο καλό τους.

Η διήμερη συνάντηση των εταίρων στη Βουλγαρία είχε πλούσια και ποικίλη Ημερήσια Διάταξη. με δημοσιογραφική διάσκεψη από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Smolyan, επίσκεψη στο μουσείο RHM της πόλης Smolyan, όπου είχαν όλοι την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό, έγινε διαδραστικό εργαστήρι για να γνωρίσουν την πόλη και τις ιδιαιτερότητές της μέσα από ένα παιχνίδι, ούτως ώστε να ανακαλύψουν τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά της, διάλεξη με τίτλο #theFutureIsYours, με βασικό στόχο την εκμάθηση χρήσης εργαλείων που θα βοηθήσουν τη νεολαία να κάνει τη φωνή της να ακουστεί, διάλεξη για να μάθουν τη διαδικασία χάραξης πολιτικής (Policy making) και πώς μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία, διάλογος και παρουσίαση από διάφορες ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δίνοντας λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν τη σημερινή νεολαία, όπως εργασία, κλιματική αλλαγή, πολιτικά δρώμενα, στέγαση κλπ, επίσκεψη στη φαντασμαγορική σπηλιά Uhlovitsa και στο χωριό Gudevitsa, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ντόπιους και να τους εξηγήσουν πώς ζουν οι άνθρωποι εκεί, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση τους βοηθά.

Τελειώνοντας, ορίστηκε η 3η συνάντηση του Προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Cinicello Balsamo της Λομβαρδίας – Ιταλίας τον Φεβρουάριο του 2022.In Smolyan, on 21st and 22nd of October, was held the second meeting in the frame of AGORA – “Democratic Values & Culture in Europe” Project, funded by the Europe for Citizens Programme of the European Union. The event consisted of activities, which were designed to provide young people better knowledge of policy making process and democratic procedures, to support and encourage them to be active citizens, to be involved into the decision making process and to make their voice heard.

The young people from 5 countries across Europe were active participants in the activities which included presentations, workshops and discussions, including non-formal methods and interactions between youngsters and representatives of the local authorities of the 5 partners – the Municipalities of Athienou – Cyprus, Smolyan – Bulgaria, Cinisello Balsamo – Italy, Santa Maria da Feira – Portugal and the Institute of Trainings and Research on European Affairs, Athens – Greece.

The agenda of the second meeting in Smolyan was implemented in partnership with:

During the meeting, the partners agreed to the overall structure of the policy paper and decided to communicate the details further in online meetings.