Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

«Πραγματοποίηση της 3ης Διακρατικής Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IN NEET στην Αθηένου»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου, από τις 23 έως τις 25 Μαΐου η 3η διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «IN NEET». Το Πρόγραμμα εντάσσεται στην πρωτοβουλία «Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (EUROPE FOR CITIZENS)» και ο Δήμος Αθηένου μετέχει ως εταίρος, με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Αλίμου, Ελλάδας.

Ο Δήμος Αθηένου φιλοξένησε 21 συμμετέχοντες από 7 συνολικά χώρες και οργανισμούς. Εκτός του Δήμου Αλίμου και του Δήμου Αθηένου, συμμετείχαν οι φορείς Youth Centre Velenje culture and education της πόλης Velenje της Σλοβενίας, Ayuntamiento de Santa Pola της πόλης Santa Pola της Ισπανίας, Associazione 2050 της πόλης Portogruaro της Ιταλίας, Asociatia se Poate της πόλης Chiajna της Ρουμανίας, Dica Onlus της πόλης Pisa της Ιταλίας και Association Euni Partners της πόλης Blagoevgrad της Βουλγαρίας.

Το IN NEET εστιάζει στους νέους που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, είναι εκτός εργασίας και εκπαίδευσης και διερευνά πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να τους δώσει δυνατότητες αλλαγής, διεκδικώντας όλες τις ευκαιρίες τους για μάθηση, μελέτη, εργασία, κινητικότητα κλπ.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €148.680 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Η τριήμερη συνάντηση των εταίρων είχε πλούσια και ποικίλη ημερήσια διάταξη, η οποία περιελάμβανε μεταξύ άλλων παρουσιάσεις από τους εταίρους, ενημερωτικές επισκέψεις στα προγράμματα εθελοντισμού του ΣΚΕ Αθηένου, παρακολούθηση της παρασκευής χαλουμιού από εθελόντριες στην παραδοσιακή κατοικία του Καλλίνικου Μοναχού, έγιναν συζητήσεις στρογγύλης τραπέζης με κεντρικό θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό των νέων και την αντιμετώπισή του, καθώς και ανοικτές συζητήσεις σε σχέση με τις διαδικασίες χάραξης πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα.

Οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο του Δήμου Αθηένου, γεύτηκαν την κυπριακή κουζίνα και ενημερώθηκαν για την ημικατοχή και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου Αθηένου.

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 13.00, στα πλαίσια του Προγράμματος, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Αθηένου κ. Κυριάκου Καρεκλά με τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Δημήτρη Κονδύλη, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και μελετήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας των δύο Δήμων. Μετά την επίσκεψη ο κ. Κονδύλης έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ακόλουθη ανάρτηση, συνοδεύοντας φωτογραφίες από την επίσκεψη: 

«Στον Δήμο Αθηένου, ένα από τα βορειότερα σημεία της ελεύθερης Κύπρου, κυριολεκτικά περικυκλωμένο από τα κατεχόμενα. 

Εξαιρετική η συνεργασία με τον επιτυχημένο και δραστήριο Δήμαρχο Κυριάκο Καρεκλά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος IN NEET, άψογη η φιλοξενία του και σημαντική η δουλειά που γίνεται αυτές τις ημέρες με τις αντιπροσωπείες των 7 χωρών που συμμετέχουν. 

Η απόσταση της Αθηένου με την Λευκωσία είναι μόλις 8 λεπτά, όμως εξαιτίας της κατοχής της διόδου, χρειάζεται “ταξίδι” 45 λεπτών. Εύχομαι την επόμενη φορά να κάνουμε την 8λεπτη διαδρομή!»

Όλοι οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον Δήμο Αθηένου και εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την υποδοχή και τη φιλοξενία που έτυχαν από τον Δήμαρχο και την ομάδα του Δήμου Αθηένου, στην οποία συμμετείχαν και πολλοί νεαροί του Δήμου.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις του Προγράμματος στη Ρουμανία, στην Ιταλία, στη Βουλγαρία και στην Ισπανία.

Από τον Δήμο Αθηένου                                                                                            25  Μαΐου 2022