Ηλεκτρονικές Πληρωμές Λογαριασμών

 

Ο Δήμος Αθηένου παρέχει στους Δημότες του τη δυνατότητα εξόφλησης των Τιμολογίων τους από το Διαδίκτυο.

 

 

 

 

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση: Δήμος Αθηένου Λεωφ. Μακαρίου Γ΄, Αρ. 2, 7600 Αθηένου Κύπρος

Τηλ.: +357 24811370

Γραμμή Δημότη: +357 24524004

Ε-mail: mail@athienou.org.cy

 

 

 

 Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου

 

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει την ιστορία της Αθηένου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Κάθε τοπική ιστορία αποτελείται από αμέτρητες συλλογικές και ατομικές ιστορίες και όσο τοπική και αν χαρακτηρίζεται, στην πραγματικότητα εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

 Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

 

Ο Δήμος μας προσφέρει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων μέσω διαδικτύου ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη των δημοτών στις υπηρεσίες του Δήμου. Το αίτημα σας προωθείται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία προς διεκπεραίωση.

 

 

 

 

 Εγγραφή στο Ενημερωτικό μας Δελτίο

 

Ο Δήμος Αθηένου στα πλαίσια της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες του αποφάσισε να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής ενημέρωσης δημοτών μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e–mail).

Τα στοιχεία που θα καταχωρήσετε θα αξιοποιηθούν για τη συνεχή ενημέρωση σας σε διάφορα θέματα όπως: ανακοινώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δελτία τύπου, δραστηριότητες Υπηρεσιών του Δήμου κλπ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 7ης ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΟΛΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ URBACT

Την Τρίτη και την Τετάρτη 30 και 31 Μαρτίου 2021 έλαβε χώρα διαδικτυακά η 7η Διακρατική Συνάντηση του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, στο οποίο ο Δήμος Αθηένου είναι ο επικεφαλής εταίρος. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των οκτώ πόλεων-εταίρων του Δικτύου, η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου κ. Maria Joao Filgueiras, εκπρόσωποι της Γραμματείας του Προγράμματος και άλλοι ειδικοί εμπειρογνώμονες. Τον Δήμο Αθηένου στη συνάντηση εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος  κ. Κυριάκος Καρεκλάς, η Δημοτικός Γραμματέας κ. Νατάσα Γεωργίου, ο Συντονιστής της Τοπικής Ομάδας URBACT κ. Δημήτρης Κουζαπάς, η υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος κ. Σταυρούλα Γεωργίου και τα μέλη της Τοπικής Ομάδας URBACT κ. Μάρω Παπουή και κ. Σταυρούλα Τσιμούρη.

Ο Δήμος Αθηένου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό που ανθεί στην Αθηένου, σε 7 πόλεις της Ευρώπης. Η μεταφορά γίνεται ως τώρα με μεγάλη επιτυχία. Οι πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο ως εταίροι και έλαβαν όλες μέρος στη συνάντηση με εκπροσώπους τους είναι:

Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Άλτεα της Ισπανίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Αλτένα της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Kildare County Council της Ιρλανδίας.

Τη Διακρατική Συνάντηση, η οποία θα γινόταν με φυσική παρουσία στην πόλη του Capizzi στη Σικελία της Ιταλίας, αλλά λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού έλαβε χώρα διαδικτυακά,  χαιρέτισαν ο Δήμαρχος του Capizzi Leonardo Principato Trosso και ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς. Την πρώτη μέρα της συνάντησης, οι συμμετέχοντες συζήτησαν τρόπους βελτίωσης της στρατηγικής επικοινωνίας των αποτελεσμάτων του Δικτύου και της χρήσης του υπάρχοντος υλικού γι’ αυτό τον σκοπό. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν της εθελοντικές δράσεις της διοργανώτριας πόλης του Capizzi, και να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη αυτή. Η πρώτη μέρα έκλεισε με τη συνεδρίαση ενός εκπροσώπου από κάθε εταίρο, για τα επόμενα βήματα του Δικτύου, που συμπληρώνει τις εργασίες του στις 4 Ιουνίου 2021.

Η δεύτερη μέρα της Συνάντησης ξεκίνησε με την επίσημη ίδρυση του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού της πόλης του Capizzi, ακολουθώντας το παράδειγμα του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού του Δήμου Αθηένου. Ακολούθησε ανοικτό σεμινάριο με θέμα τον αντίκτυπο των συμμετοχικών και εθελοντικών μοντέλων στην κοινωνική πολιτική των δήμων. Στο σεμινάριο αυτό παρουσίασαν την εμπειρία τους εκπρόσωποι των εταίρων του Δικτύου, ενώ o Δήμαρχος Αθηένου παρουσίασε τον Οδηγό Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον εθελοντισμό, που έχει ετοιμαστεί από το Δίκτυο. Τη συζήτηση συντόνισαν η κ. Adele Bucella, εκπρόσωπος της Γραμματείας του Προγράμματος URBACT και ο κ. Paulo Pedroso, καθηγητής κοινωνιολογίας.

Η διήμερη αυτή συνάντηση έκλεισε με τη βράβευση εθελοντών από την πόλη του Capizzi, διαδικτυακά από τον Δήμαρχο Αθηένου και επί τόπου από τον Δήμαρχο του Capizzi.

Η συνάντηση, που είχε εξαιρετική επιτυχία, απέσπασε πολλά συγχαρητήρια από όλους και ο Δήμος Αθηένου και το Δίκτυο για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται.